28 / 04 / 2024

apartman risk değerlendirmesini kim yapar

apartman risk değerlendirmesini kim yapar

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

Apartman risk değerlendirmesini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi yapıyor. Apartman risk değerlendirmesini nasıl yapılır? Peki,apartman risk değerlendirmesini kim yapar?

Apartman risk analizini kim yapar?

Var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörlerin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak apartman risk analizini kim yapar? İşte yanıtı...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Doğal gaz desteği nedir, ne değildir? Düzenlemede çalışanları bekleyen büyük tehlike ne?

Doğal gaz yardımı ile ilgili düzenleme yürürlüğe girdi ancak bu konuda çalışanlarda "devlet tarafından herkese 1000 TL ödeneceği" algısı oluştu. Oysa işin aslı hiç de sanıldığı gibi değil! Üstüne üstlük çalışanın aleyhine gelişebilecek bir risk de söz konusu.

Kanal İstanbul ile boğazdaki risk sona erecek!

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerin denize döktüğü sintine atıkları, İstanbul Boğazı'nı tehdit eden seviyelere geldi. Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte boğazdaki risk de sona erecek.

Akiş GYO Uşaklıgil Apartmanı 2017 değerleme raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Uşaklıgil 3206 Ada 14 Parsel'e ilişkin ilişkin hazırlatılan 2017 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Akiş GYO Erenköy Apartmanı 2017 değerleme raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Erenköy 378 Ada 25 Parsel'e ilişkin hazırlatılan 2017 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Emlak sektörü 2018'de büyümesini sürdürecek!

Bartın’da faaliyetlerini sürdüren inşaat ve emlak firması Murat Yıldırım, gayrimenkul sektörünün 2017 yılını ve 2018 yılını değerlendirmesini yaptı. 

2018 yılında 126 ulaştırma projesine başlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılının değerlendirmesini yaptı. Ahmet Arslan, 2018 yılında 126 ulaştırma projesine başlanacağını açıkladı. 

JCR Eurasia Rating'ten Taşyapı'ya tam puan!

JCR Eurasia Rating, Taşyapı İnşaat'ın uzun vadeli ulusal not ve görünümü için ‘yatırım yapılabilir’ değerlendirmesini yaptı.

Ankara’ya 20 yılda 750 bin yeni konut!

Coldwell Banker Başkent ofisi Broker ve Genel Müdürü Evren Barutçu, Ankara'nın gayrimenkul sektörü açısından değerlendirmesini yaptı. 

Osman Yıldırım: Stüdyo daire kararı tam isabet!

Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ni yorumladı. Yıldırım, "Türk insanının sıcak yaklaşmadığı 1+0 daireler yeni yönetmelikle artık inşa edilmeyecek. Artık daha kullanışlı evlerin inşa edileceğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

İzmir'de belediyelerin arsa üretmesi gerekiyor!

Ege Telgraf Gazetesi yazarlarından Yağmur Güllü, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu'nun İzmir hakkındaki değerlendirmesini köşesinde paylaştı.

Çok fazla konut üretimi 1+1'leri gözden düşürdü!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında, EYG Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve KONUTDER'in eski Başkanı olan Ömer Faruk Çelik'le olan konut satışı değerlendirmesini yayınladı. İşte o haber...

Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması'nı 5 kişilik jüri değerlendirecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması'nın değerlendirmesini 5 kişiden oluşan jüri heyeti yapacak.

apartman risk değerlendirmesini kim yapar Haberi

apartman risk değerlendirmesini kim yapar

Bina risk analizini kim yapar?

6331  sayılı  “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” çalışma ve sosyal hayatımızda önemli yenilikler ve yükümlülükler getirdi. Bu hükümlerin bir kısmı hemen, bir kısmı 6 ay sonra, bir kısmı ise 1 – 2 yıl sonra yürürlüğe giriyor. Daha sonra çıkarılan yönetmelik ve tebliğlerle kanun hükümlerine açıklamalar getiriliyor.


Apartmanlar ve siteler, çalışanların varlığı düşünüldükte birer işletme olup bu kanunun kapsamına giriyor. Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten  itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü olarak karşımıza çıkıyor. Apartmanların risk değerlendirmesi kapsamına girebilmesi  için sadece bir çalışanının bulunması yeterli oluyor. İşçi (yönetici, kapıcı vb) çalıştırmayan apartmanlar risk değerlendirmesi kapsamına girmiyor.


Apartmanlarda kat malikleri işveren olarak kabul ediliyor. Apartman yöneticisi de işveren vekili olarak tanımlanıyor.  Bu durumda risk değerlendirmesini...