28 / 04 / 2024

apartman yöneticisine toplantı yapması için ihtarname gönderilir mi

apartman yöneticisine toplantı yapması için ihtarname gönderilir mi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Apartman yöneticisinin toplantı yapmasını istiyorum. Bunun için kendisine ihtarname gönderebilir miyim?" sorusunu yanıtladı.

Apartman yöneticileri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, bakımı vaktinde yapılmayan asansör düşerek 3 kişinin yaralanmasına sebep oldu "asli kusurlu" sayılan apartman yöneticisine "taksirle yaralama" suçundan verilen cezayı onadı.

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar!

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Peki apartman yöneticiliği için gerekli evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Koronavirüs apartman genel kurulu toplantılarını da erteledi!

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında kat maliklerince kurulan ve yönetilen apartman genel kurulu toplantıları koronavirüs nedeniyle ertelendi....

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Apartman yöneticisi kaç yıllığına seçilir?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''apartman yöneticisi seçimi ve apartman toplantısı'' konulu soruyu yanıtladı. 

Adana'da apartman yöneticisine kızan apartman görevlisi evi yaktı!

Adana’da başka işte de çalıştığı için oturduğu kapıcı dairesi için kira isteyen apartman yöneticileriyle tartışan apartman görevlisi Barış Kayhan, evi benzin dökerek ateşe verdi.

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantı şartları!

Apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölümün bulunması halinde yönetimin oluşturulması ve bu yönetimin belli zamanlarda toplantı yapması zorunlu oluyor. Peki, apartman yönetimi toplantı şartları neledir?

Apartman yönetiminde vekaleten oy kullanma!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, toplantılarda oy nasıl kullanılır? Apartman yönetiminde vekaleten oy kullanma mümkün mü?

Apartman yönetimi için yapılması gerekenler!

Bir apartmanda ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kuruluyor. Peki, bir apartman yönetimi için yapılması gerekenler nelerdir? Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir. Peki, muhasip üye kimdir? Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri nelerdir?

Apartman yönetiminin vergi numarası olur mu?

Apartmanlarda görev yapan konut kapıcıları zorunlu sigortalılık kapsamında olduğu için, apartman yönetici tarafından sigorta dosyası açtırılıp aylık sigorta bildirgesi verilmesi gerekiyor. Peki, apartman yönetiminin vergi numarası olur mu?

Apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Apartmanlarda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak toplanmak zorunda oluyor. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

apartman yöneticisine toplantı yapması için ihtarname gönderilir mi Haberi

apartman yöneticisine toplantı yapması için ihtarname gönderilir mi

Yönetici uymak zorunda değil On altı dairelik bir binada daire sahibiyim. Yöneticinin toplantı yapmasını istiyorum. Bu konuda kendisine ihtarname gönderebilir miyim? 

Gönderebiliyorsam bunun bir avukat tarafından yapılması mecburi midir? • K.T. 

Herkes kanuna ve ahlaka aykırı olmayacak şekilde karşısındakine isteğini içeren bir mektup gönderebilir. 

Bu normal posta ile olabileceği gibi noter kanalı ile de olur. Şekil şartı olmayan hadiselerde, talebin noter kanalı ile gönderilmesinin özelliği ileride ispat vasıtası olarak kullanmaktır. Bazı haller vardır ki bunun mutlaka noterde yapılması gerekir. Örneğin gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi böyledir, geçerli olması için mutlaka noterde yapılmalıdır. 

Ancak okuyucumun sorduğu hususta bir şekil şartı yoktur. Peki böyle bir taleple karşılaşan yönetici ne yapar? 

Kat malikleri kurulunun toplanması için bağımsız bölüm maliklerinin üçte birinin talebi olmalıdır. Bu halde yönetici kat maliklerini...