09 / 05 / 2024

apartmanda açılabilen işler

apartmanda açılabilen işler

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre kimi işyerlerinin apartmanda açılmasına izin verilirken kimi işyerlerinin apartmanda açılmasına izin verilmiyor. Peki apartmanda hangi işyerleri açılabilir?

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

Reddi miras süreci nasıl işler?

Miras bırakan kişinin ölümünden sonra yasal veya atanmış mirasçılar, reddi miras davası açma hakkına sahip oluyorlar. Peki, Reddi miras süreci nasıl işler? Reddi miras nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

AVM'ler bugün kaça kadar açık? AVM'ler bugün açık mı? İşte 12 Mart-13 Mart AVM çalışma saati!

AVM'ler bugün kaça kadar açık ve AVM'ler bugün açık mı sorusunun yanıtı alışveriş merkezine gidecekler tarafından merak ediliyor ve aratılıyor. Peki AVM'ler bugün kaça kadar açık? AVM'ler bugün açık mı? İşte 12 Mart-13 Mart AVM çalışma saati...

Çağlar kardeşler turizm yatırımlarında hız kesmeyecek!

İstanbul Balmumcu’daki Plaza Otel’i tepeden tırnağa yenileyerek Mövenpick markasıyla hizmete sunan Çağlar kardeşler, “Ülkemize güveniyoruz, yeni yatırımlarla büyüyeceğiz” mesajını paylaştı. 

Ergün Turan: Fatih'te kentsel tasarım ölçeğinde yeni işler planlıyoruz!

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, Fatih'te kentsel tasarım ölçeğinde yeni işler planladıklarını söyledi.

Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu yaptığı açıklamada "Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir" dedi.

Apartmanda iş yeri açmak için malik izni!

Apartmanda hangi tip işyerlerinin açılabileceğinin yanıtı vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında bulunuyor.İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında tüm merak edilenler...

Malezya'yla inşaat sektöründe büyük işler yapabiliriz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, "Malezya'yla Enerji, savunma sanayi, otomotiv, inşaat, bilişim teknolojisi gibi pek çok alanda müşterek attığımız ve atabileceğimiz adımlar, yapabileceğimiz çok büyük işler var." dedi.

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda villa inşa edildiği iddiaları TBMM'de!

Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde izinsiz olarak ağaç kesimi yapıldığı ve villa inşa edildiği iddiaları hakkında CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, yazılı soru önergesi hazırladı..

Firmalar Ordu'ya otel açmak için yarışa girdi!

Türkiye'nin yeşil ili Ordu turizm atağına başladı. Uluslararası firmalar, Karadeniz'in gözde ili Ordu'ya otel açmak için neredeyse birbiriyle yarışa girdi.

Ece Erken, Serkan Uçar’a haciz işlemi başlattı!

Ece Erken, oğlunun 4 bin lira olan nafakasını aylardır ödemeyen eski eşi Serkan Uçar’a haciz işlemi başlatılması için dava açtığını açıkladı.

Ankapark'a yabancı işletmeciler talip!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Ankapark'a, temapark işletmesini iyi bilen Çinliler ve Katarlıların talip olduğunu bildirdi.

apartmanda açılabilen işler Haberi

apartmanda açılabilen işler

Apartmanda hangi işyerleri açılabilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre kimi işyerlerinin apartmanda açılmasına izin verilirken kimi işyerlerinin apartmanda açılmasına izin verilmiyor. Peki apartmanda hangi işyerleri açılabilir?


Apartmanda açılmasına izin verilen işler, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında 24. maddede açıklanıyor. Buna göre, apartmanda mesken olan alanda lokanta, pastahane, süthane gibi gıda vebeslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabiliyor.


Madde 24 – 

Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.


Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino,...