11 / 05 / 2024

apartmanda ilk kurul toplantısı

apartmanda ilk kurul toplantısı

Apartmanda ilk yönetim nasıl oluşturulur? Apartmanda ilk kurul toplantısının nasıl yapılması gerektiğine ilişkin esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte apartmanda ilk kurul toplantısına ilişkin hükümler...

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi için ilk toplantı yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yeşilköy Süryani kilisesi projesi Kurul'dan onay bekliyor!

İstanbul Yeşilköy’de inşa edilecek Süryani kilisesi projesi Anıtlar Kurulu’na sunuldu. Kurul onay verirse kilisenin yapımına başlanacak.

Apartman yönetimi için yapılması gerekenler!

Bir apartmanda ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kuruluyor. Peki, bir apartman yönetimi için yapılması gerekenler nelerdir? Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Apartmanda kimler oy kullanacak?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Peki, apartmanda kimler oy kullanacak?

Apartman olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda yapılıyor. Peki, apartman olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

Apartmanda karar alma yeter sayısı!

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartmanda karar alma yeter sayısı nedir?

Kiracının yönetimdeki hakları!

Apartmanda genel kurul toplantılarına kat malikleri katılıyor, karar alma aşamasında kat maliklerinin oyları etkili oluyor. Peki kiracının yönetimdeki hakları nelerdir? İşte apartman yönetiminde kiracı hakları...

Apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir?

Apartman kurul toplantılarında toplantıya katılamayan kat malikleri yerine birini vekil atayabiliyor. Peki apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir? Bir kişiye kaç kişi vekalet verebilir?

Apartmanda aydınlatma sorunu nasıl çözülür?

Apartman veya site yönetimi, tüm kat maliklerinin refahı için kurul ile birlikte karar alıp, uygulamakla yükümlü oluyor. Apartmandaki sorunlar nasıl çözümlenir? Apartmanda aydınlatma sorunu nasıl çözülür?

Apartmanda ilk yönetim nasıl oluşturulur?

Apartmanda ilk yönetim nasıl oluşturulur? Apartmanda ilk kurul toplantısının nasıl yapılması gerektiğine ilişkin esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte apartmanda ilk kurul toplantısına ilişkin hükümler...

İlk apartman yönetimi nasıl kurulur?

Bir apartmanda kat maliklerinin yeni taşınması ve apartman yönetiminin henüz oluşturulmaması durumunda; ilk apartman yönetimi nasıl kurulur? İşte Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan yasal hükümler...

Estetik Kurul Samsun için ilk toplantısını gerçekleştirdi!

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, kentin yerleşik ve yeni yerleşime açılacak olan alanlarında şehrin estetiğine, tarihi ve doğal değerlerine uygun şekilde üretilmesini sağlayacak "Estetik Kurul" ilk toplantısını gerçekleştirdi...

Torunlar GYO, ilk Genel Kurul Toplantısı'nda 12,6 milyon TL kar dağıttı!

Halka arz sürecini tamamlayarak 21 Ekim 2010 tarihinde İMKB 'de işlem görmeye başlayan Torunlar GYO, ilk Genel Kurul Toplantısı 'nı gerçekleştirdi. Genel kurulda dağıtılabilir karın tamamı olan 12.6 Milyon TL 'nin hissedarlara dağıtılması kararı alındı

apartmanda ilk kurul toplantısı Haberi

apartmanda ilk kurul toplantısı

Apartmanda ilk yönetim nasıl oluşturulur?

Apartmanda ilk kurul toplantısının nasıl yapılması gerektiğine ilişkin esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüme sahip yapılarda yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Peki, ilk apartman yönetimi nasıl kurulur?


İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor.  


İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamıyor.


Kat malikleri kurulunun, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanması gerekiyor. 


Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine...