12 / 05 / 2024

apartmanda ilk yönetim nasıl oluşturulur

apartmanda ilk yönetim nasıl oluşturulur

Apartmanda ilk yönetim nasıl oluşturulur? Apartmanda ilk kurul toplantısının nasıl yapılması gerektiğine ilişkin esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte apartmanda ilk kurul toplantısına ilişkin hükümler...

Dursun Yaşar Çamurali, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu üyesi oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu üyelerinden Fatih Kıvanç'ın yerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 363 üncü maddesine göre ilk Genel Kurul'da, Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere Dursun Yaşar Çamurali'nin Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmasına karar verildi. 

Ali Murathan Dikel, Reysaş GYO'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı!

Reysaş GYO'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Erem Ersoy iş yoğunluğu sebebi ile istifa etmesinin ardından Ali Murathan Dikel'in istifa eden Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesinin görev süresi dolana kadar atanmasına, komitelerde yer almasına ve ilk yapılacak Genel Kurul'da onaya sunulmasına karar verildi.

İhlas Gayrimenkul'de yönetim kurulu değişikliği!

İhlas Gayrimenkul'ün Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği'nden ayrılan Hüsnü Kurtiş'in yerine, ilk Genel Kurul'a kadar Mustafa Tansu'nun getirilmesine, Hüsnü Kurtiş'in şirketteki Denetim Komitesi Başkanlığı görevine Mustafa Tansu'nun getirilmesine karar verildi. 

Emlak Konut GYO'nun yönetim kurulu ve komite üyeleri değişti!

Emlak Konut GYO'nun 25 Mart 2021 tarihli Olağan Genel Kurulu'nda seçilen Yönetim Kurulu'nun ilk toplantısındaki müzakere ve oylama sonucunda; yönetim kurulu ve komite üyeleri değişti. 

Sitelerde yönetim planı tescil edilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 blok, 140 bağımsız bölümlü sitemizin ilk yönetim planı 2007 tarihli ve tapuda tescilli. 2010’da yeterli çoğunluk ile onay almış olan yeni yönetim planının, tapuda şerh edilmiş olmasa dahi geçerli plan olduğunu anlıyorum. Doğru yorumluyor muyum?' sorusunu cevapladı.

Nusret Turhan, Panora GYO İcracı Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Panora GYO Yönetim Kurulu üyesi Sinan Aydın Aygün'ün istifası ile boşalan İcracı Yönetim Kurulu Üyeliğine Nusret Turhan'ın atanmasına ve durumun toplanacak ilk Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. Yeşilköy Çiroz Sahil şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. Yeşilköy Çiroz Sahil  şubesi bugün Beykoz’da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

İş GYO yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

İş GYO'nun Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Sayın İsmail Hakkı Akşener'in yerine Sayın Murat Karluk Çetinkaya'nın ilk olağan genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmesi kararlaştırıldı.

Hüseyin Bürge, Avrasya GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu! 

Avrasya GYO'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine TTK 363.maddesi uyarınca ilk Genel Kurulun onayına sunulmak üzere Hüseyin Bürge'nin atanmasına karar verildi.

Torunlar GYO yönetim kurulu üyelerini seçti! 

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kurumsal Yönetim Komitesi üyeliklerine yapılacak ilk olağan genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere yönetim kurulu üyeleri belirlendi. 

Özcal Korkmaz, İş GYO Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

İş GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Mehmet Türk'ün yerine Özcal Korkmaz'ın ilk olağan genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verdi.

İbrahim Ekşi, İdealist GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İdealist GYO'nun görevinden istifa eden Muhammed Ali Ekşi'nin yerine yapılacak olan ilk genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten İbrahim Ekşi getirildi.

İsmail Murat Turgut, Vakıf GYO Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı!

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Türksönmez yerine kalan süreyi tamamlamak ve yapılacak ilk genel kurulun onayına sunulmak üzere İsmail Murat Turgut Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmasına karar verildi..

apartmanda ilk yönetim nasıl oluşturulur Haberi

apartmanda ilk yönetim nasıl oluşturulur

Apartmanda ilk yönetim nasıl oluşturulur?

Apartmanda ilk kurul toplantısının nasıl yapılması gerektiğine ilişkin esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüme sahip yapılarda yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Peki, ilk apartman yönetimi nasıl kurulur?


İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor.  


İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamıyor.


Kat malikleri kurulunun, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanması gerekiyor. 


Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine...