29 / 04 / 2024

apartmanda mangal yapan komşu nereye şikayet edilir

apartmanda mangal yapan komşu nereye şikayet edilir

Apartman ya da sitede ikamet edenlerin yaşadığı en büyük sorunlardan biri de mangal hususudur. Apartmanda mangal yapan komşu şikayet edilebilir mi? Yanıtı haberimizde...

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Apartmanda gürültü yapma cezası ne kadar?

Apartmanda gürültü yapan komşulara ilgili kanun ve yönetmeliklere göre para cezaları uygulanıyor. Peki, apartmanda gürültü yapma cezası ne kadar?

Apartmanda ortak giderlere katılım payı!

Ana gayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine "Ortak yerler" deniyor. Peki, apartmanda ortak giderlere katılım payı nasıl sağlanır?

Apartmanda yönetici defter tutmak zorunda mı?

Kat malikleri kurulunun kararlarını protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerinive bütün giderlerin saklanması gerekiyor. Bu bilgiler nası nasıl saklanır? Peki, apartmanda yönetici defter tutmak zorunda mı?

Apartmanda karar alma yeter sayısı!

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartmanda karar alma yeter sayısı nedir?

Triyanda Evleri'nde mangal partisi verildi!

EGESEL İnşaat'ın Torbalı Ayrancılar'daki ömek projesi Triyanda Masal'da düzenlenen mangal partisi renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da katıldı...

Triyanda Evleri'nde mangal partisi düzenlendi!

Egesel inşaat tarafından düzenlenen davete projeden ev satın alanların yanı sıra Kosova Cumhuriyeti'nden iki bakan da katıldı Egesel İnşaat'ın Torbalı Ayrancılar'daki örnek projesi Triyanda Masal'da mangal partisi düzenlendi

Yolcu taşıma hizmeti yapan araçlar engellilerin erişimine uygun hale getirilecek!

Engelliler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Şehir içi yolcu taşıma hizmeti yapan araçlardan engelliler için erişilebilir olmayanlara yetki belgesi, izin veya ruhsat verilmeyecek.

Bisiklet yolu yapan belediyeye metre başına bisiklet hediye!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önümüzdeki yıldan itibaren 1 metre bisiklet yolu yapan belediyemize 1 bisiklet, 10 bin metre bisiklet yolu yapan belediyeye 10 bin bisiklet hediye edeceğiz” dedi.

Namık Ekinci: İnşaat çeliği üretimi yapan tesisler denetlenmeli!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’nin “inşaat çeliği üretimi yapan tesislerin denetleneceği” yönünde yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Apartmanda rahatsızlık veren kiracı nasıl çıkarılır?

Apartmanda rahatsızlık veren kiracının tahliyesi apartman yönetimi tarafından istenebiliyor. Peki, apartmanda rahatsızlık veren kiracı nasıl çıkarılır? Kiracının tahliye edilmesi için ne yapılması gerekir? İşte yanıtı..

Apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan mantolama işlemi, yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Peki, apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Apartmanda güvercin beslemek yasak mı?

Apartmanda evcil hayvan beslenmesi ile ilgili esaslar çeşitli kanun ve yönetmeliklerde belirleniyor. Peki, Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasaklar Yönetmeliği gereğince apartmanda güvercin beslemek yasak mı?

apartmanda mangal yapan komşu nereye şikayet edilir Haberi

apartmanda mangal yapan komşu nereye şikayet edilir

Mangal yapan komşu şikayet edilebilir mi?

Apartman ya da site gibi bağımsız bölümlerin bir arada bulunduğu yerleşim yerlerinde komşular arasında bazı problemler çıkabiliyor. Bu problemler arasında mangal hususu da yer alıyor. Peki mangal yapan komşu şikayet edilebilir mi, işte yanıtı..


Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus apartman yönetim planınında konu ile ilgili bir maddenin bulunup bulunulmaması; bulunması halinde ise ne şekilde yaptırım uygulandığıdır.


Mangal yapan komşu şikayet edilebilir mi?

Mangal yapan komşu apartman ya da site yönetimine şikayet yolu ile bildirilebilir. Yönetim, söz konusu kimseye uyarı verir. Durum devam ediyorsa ya da uzlaşma sağlanamamış ise anagayrimenkulün bulunduğu sulh hukuk mahkemesine durum bildirilerek hakimden müdehale etmesi istenebilir.




Işıl Seren...