30 / 04 / 2024

Apartmanda gürültü yapma cezası ne kadar?

Apartmanda gürültü yapma cezası ne kadar?

Apartmanda gürültü yapan komşulara ilgili kanun ve yönetmeliklere göre para cezaları uygulanıyor. Peki, apartmanda gürültü yapma cezası ne kadar?



Apartmanda gürültü yapan komşulara ilgili kanun ve yönetmeliklere göre para cezaları uygulanıyor. Kabahatler Kanunu'na göre ceza yazmada belediye zabıtaları ile polis ve jandarma ekipleri yetkili oluyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe dikkat çekildi.


Hakkında gürültü şikayeti yapılan kimselere zabıta veya kolluk görevlileri Kabahatler Kanunu gereğince 105 TL idari para cezası kesecek. 


Yönetmelik gereği bu cezaların verilmesini gerektiren fiillerin işlenmesinden itibaren 3 yıl içinde birinci tekrarında bir kat, ikinci ve müteakip tekrarında ise iki kat artırılarak uygulanacak. 


Uyarılara karşın gürültü yapmaya devam eden komşular katlamalı cezalara tabi tutulacak. Yani, üç yıl önce yeniden gürültü yapan bir komşu mevcut cezaya göre 210 TL, ikincisinde ise 315 TL para cezası ile karşı karşıya kalabilecek.


Çevresel gürültü yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön