04 / 05 / 2024

apartmanda risk analiz formu nasıl yapılır

apartmanda risk analiz formu nasıl yapılır

Apartman çalışma ortamının ve çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlama ve geliştirme amacı ile iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk analizi yaptırılıyor. Peki apartman risk analizi nasıl yapılır? Apartman risk analizi örneği!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Antalya'da riskli binalar analiz edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yer alan binaları analiz etmek için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi risk analizinde İMO ile ortaklaşa çalışma gerçekleştirecek.

İstanbul'da Yapı Tespit Taramaları başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye, kentin en önemli sorunlarının başında gelen depremle ilgili, “Risk Analiz Çalışması Hızlı Tarama Yöntemleri Projesi”ni başlattı. 

Ekrem İmamoğlu: Japonya ile deprem konusunda iş birliği yapıyoruz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ ile ortaklaşa İstanbul’da Deprem Risk Analiz çalışmalarımızı hep beraber sürdürüyoruz.” dedi.

Sanayi tesislerinin yüzde 60’ı depremde büyük risk bölgesinde!

İBB depremde konut, iş yeri, sanayi kuruluşları gibi binaların depremdeki risk durumunu analiz eden bir çalışma yaptı. Sanayi ve üretim tesisleri ile konaklama tesislerinin yüzde 60’ı en büyük ivmenin olacağı risk alanında...

Gümrük kapıları yeniden inşa edilecek!

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, dış ticaret yapanlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak amacıyla cesitll risk analiz tekniklerini kullandıklarını söyledi.

İskenderun'un afet risk analiz sunumu yapıldı!

İskenderun Belediyesi tarafından hazırlanan şehrin afet risk analiz sunumu yapıldı.Belediye Brifing salonunda yapılan toplantıda çeşitli veriler üzerinden olası doğal afet durumlarında yapılması gerekenler değerlendirildi.

Apartmanda risk analizi örneği!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümlerine göre sayıya bakılmaksızın işçisi olan tüm işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından risk analizi yapmaları gerekiyor. İşte apartmanda risk analizi örneği 2015...

Risk değerlendirmesi ne zaman yapılır?

İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi ve tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi için risk değerlendirilmesi yapılıyor. Peki, risk değerlendirmesi ne zaman yapılır?

Kapıcı için risk analizi nasıl yapılır?

İşçi çalıştıran tüm firmaların risk analizi yapmaları zorunlu oluyor. Apartmanlarda kapıcı çalıştırıldığı için risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, apartmanda kapıcı için risk analizi nasıl yapılır?

İTÜ inşaatlarda iş kazalarını önlemek için sertifika programı hazırladı!

İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye' nin ilk iş kazasına çare olacak sertifika programını geliştirdi. BIM uzmanlığı projesiyle şantiyenin prototipi hazırlanarak her türlü risk analiz edilecek..

Apartmanda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Risk değerlendirmesi kapsamında apartman, bina ve sitelerde var olan ya da dışarıdan gelebebilecek tehlikeler belirlenerek gerekli önlemler alınıyor. Peki, apartmanda risk değerlendirmesi nasıl yapılır? Apartman risk değerlendirmesi...

Mehmet Şimşek: Vergi denetimi nesnel çerçevede yapılıyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetimi yapılacak mükelleflerin yüzde 90'ının, nesnel bir çerçevede risk analiz sisteminin çıktılarına göre belirlendiğini söyledi.Şimşek 'Vergi denetimi nesnel çerçevede yapılıyor' dedi.

apartmanda risk analiz formu nasıl yapılır Haberi

apartmanda risk analiz formu nasıl yapılır

Apartman risk analizi örneği!

Apartmanların risk değerlendirmesi kapsamına girebilmesi için sadece bir çalışanının bulunması yeterli oluyor. Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi yaptırmak zorundalar. Apartmanda karşılaşabilecek bazı tehlikeleri risk değerlendirme analizi ile önlenebiliyor. Apartmanda karşılaşılabilecek tehlikeler neler?


Apartmanlarda olabilecek tehlikeler..

-  Elektrik kaçağı sonucu çarpılma,

-  Asansörden düşme,

-  Asansör boşluğuna düşme,

-  Merivenden düşme,

- Çatıdan cisim düşmesi,

- Yakıt kazanı patlaması,

-  Kanalizasyon kazası,

-  Su arızaları,

-  Doğal gaz kaçağı,

-  Jeneratör arızası,

-  Motopomp arızası,

-  Hasarlı merpenler,

-  Ağır yük kaldırma,

-  Acil aydınlatmaların çalışmaması,

-  Apartman otoparkında LPG'li araç bulunması apartmanda çalışanların can güvenliği açısından tehlike taşıyor. Herhangi bir tehlike durumunda çalışanların güvenliği için apartman risk analizi yapılması gerekiyor. Apartman risk analizi nasıl yapılır?


Apartman risk analizi örneği!

1.İş Yeri Unvanı

2.Adres

3.İşverenin Adı

4.Risk Değerlendirmesini Gerçekleştiren Personel...