24 / 07 / 2024

Arabapazarı Hamamı ne zaman yapıldı

Arabapazarı Hamamı ne zaman yapıldı

Arabapazarı Hamamı, yıllardan gelen tarihi dokusunu koruyarak bugüne kadar şifa dağıtıyor. Osmanlı mimari yapılarından olan hamam gerçekleştirilen restorasyonun ardın 5 asırdır müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

TOKİ'den Amasya Hamamözü'ne 106 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Amasya Hamamözü'nde 106 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 30 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Bursa'daki 365 yıllık Hasanpaşa Hamamı restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’daki 365 yıllık Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı’nı restore edecek. Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartılacağı belirtildi.

Yozgat'taki tarihi hamam restore edildi!

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde yer alan tarhihi hamam restor edildi. Roma medeniyetinden günümüze kalan hamamın Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmesi için UNESCO'ya başvuruldu.

Niğde Çiftehan Köyü'ne yeni hamam yapılacak!

Ulukışla İlçesine bağlı Çiftehan Köyü merkezindeki çarşı içerisinde bulunan eski Kooperatif binası yıkıldı. Çiftehan köyünde yıkılan eski kooperatif binasının yerine hamam yaptmlmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Altındağ Hamamönü’ne tarihi dokuya uygun çarşı!

Gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından Ankara’nın turizm ve ticaret merkezi haline gelen Hamamönü bölgesine, tarihi dokuya uygun yepyeni bir çarşı inşa ediliyor. Bölgedeki ticari hayata daha fazla canlılık kazandırması beklenen çarşının inşaatı büyük bir hızla ilerliyor.

Iğdır Ortaköy Hamamı'nın restorasyonu köylülere umut oldu!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hamamı olan tarihi Ortaköy Hamamı'nın restore edilip turizm kazandırılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvuru yaptı.

İstanbul Samatya Yakup Ağa Hamamı 20 milyon dolara satılıyor!

1547 yılında Mimar Sinan tarafından İstanbul'da inşa edilen Samatya Kapıağası Yakup Ağa Hamamı'nın 20 milyon dolara satılması planlanıyor. Mülkiyeti üç iş adamına ait hamamın 1 dönümüne toplam 900 metrekare olacak şekilde iki bina yapılabiliyor.

İzmir'deki tarihi Kleopatra Hamamı gün yüzüne çıkıyor!

Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik dönemden kalma antik Roma hamamının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlatıldı.

İzmir Kleopatra Hamamı günyüzüne çıkarılıyor!

İzmir'in Bergama Belediyesi, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik Dönem'den kalma antik Roma hamamını gün ışığına çıkarıyor.

Bursa İznik'teki sondaj çalışmalarında hamam kalıntıları bulundu!

Bursa İznik'te inşaat sondajı yapıldığı sırada Roma Dönemi'ne ait bir evin hamam kalıntıları ortaya çıktı. Çıkan hamam kalıntılarında 2 metre genişliğinde geometrik bezeneklerin olduğu yer mozaiği bulundu.

Diyarbakır Paşa Hamamı restore ediliyor!

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bulunan tarihi Paşa Hamamı’nın aslına uygun restore edilmesi için çalışmalara başlandı.Demir, ilçenin tarihi ve turistik mekanları ile ilgili çalışmaların sürdüğüne de dikkat çekti.

Arabapazarı Hamamı ne zaman yapıldı Haberi

Arabapazarı Hamamı ne zaman yapıldı


Arabapazarı Hamamı, yıllardan gelen tarihi dokusunu koruyarak bugüne kadar şifa dağıtıyor. Osmanlı mimari yapılarından olan hamam gerçekleştirilen restorasyonun ardın 5 asırdır müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. 

1515 yıllarında Nasrullah Kadı tarafından yaptırılan hamamın ismi faytonların toplandığı bölgede inşa edildiği için Arabapazarı Hamamı olarak biliniyor.

Hamam moloz taşı ve harçla yapılmış olup kapısı güneyden açılan soyunma yeri 100 metrekare civarında ve kubbe ile örtülü. 7-9 metre ölçüsündeki soğukluk kısmı ortada ve yanlarda birer olmak üzere üç küçük kubbe ile örtülü odalardan meydana gelmiştir. Hamam 1918 ve 1981 yıllarında restorasyon geçirilmiştir. 


“HAMAMLAR İNSAN SAĞLIĞI İÇİN ŞİFA KAYNAĞIDIR”


Arabapazarı Hamamı’nın işletmecisi Murat Tansever, tarihi hamamın iki ana bölümden oluştuğunu söyleyerek şunları ifade etti: “Kadınlar ve erkeklere ait bölümler var. Hamamlar insan sağlığı için şifa kaynağıdır. Bel...