04 / 05 / 2024

aralık tüik üfe oranları

aralık tüik üfe oranları

Ev veya işyeri kiralamalarında sözleşmesi uzayan kimselere, yapılacak artış hesaplamasında üretici fiyat endeksi (ÜFE) oranları kullanılıyor. Enflasyon oranları 5 Aralık'ta açıklanacak..

TÜİK işsizlik rakamlarını duyurdu: İşsizlik aralıkta 12 bin kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aralık 2023 işsizlik rakamları açıklandı. Buna göre söz konusu ayda işsizlik 12 bin kişi azaldı. 

Aralık 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE Aralık 2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan Aralık ayı enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE Aralık 2023 rakamları...

Philips Airfryer 5499 TL'ye, Azur Buharlı Ütü 1.799 TL'ye düştü! BİM 22 Aralık 2023 aktüel ürünler kataloğu

BİM'in 22 Aralık 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu hafta BİM'de Airfryer 5499 TL'ye, Azur Buharlı Ütü 1.799 TL'ye satılacak. İşte diğer aktüel ürünler ve fiyat listesi...

10 Aralık Pazar dolar/TL ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Cuma günü dolar/TL kuru 29 TL ile rekor kırdı. Milyonlarca yatırımcı hafta sonunu ikinci gününde de dolar kurunu yakından takip ediyor. Peki 10 Aralık Pazar dolar ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Kredi faizleri değişti! İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları!

Aralık ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde pek çok banka da kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları...

Akaryakıt fiyatlarında Aralık depremi! Benzin, motorin, LPG'ye peş peşe zam bekleniyor! SON DAKİKA!

Akaryakıt fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Henüz benzin, motorin ve LPG için yeni bir zam haberi verilmezken, ÖTV, dolar kuru ve Brent petroldeki yükseliş sebebiyle akaryakıt fiyatlarının da tırmanacağı belirtiliyor. İşte detaylar ve BP, Opet, Total, Shell, PO 4 Aralık 2023 fiyat li

Tüp fiyatına zam! Aralık ayında tüp fiyatlarına zam yapıldı...

Tüp fiyatları Aralık ayının gelmesi ile beraber zamlandı. Buna göre uygulanan zammın ardından rakamlarda değişikliğe gidildi. İşte Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp fiyatlarındaki son durum ve haberin ayrıntıları...

Gram altın Kapalıçarşı'da 2 bin liraya yaklaştı! Altın fiyatları resmen uçtu! 2 Aralık 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları 2 Aralık Cumartesi günü yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin liraya yaklaştı. Peki bugün çeyrek altın, tam altın, Ata altın kaç lira oldu? 2 Aralık 2023 altın fiyatları.

Türkiye genelinde zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor! Cezası 2 bin 568 TL! 

Ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu, Türkiye genelinde 1 Aralık'ta, İstanbul'da ise bu tarih öne çekilerek 25 Kasım'da başlayacak. Uygulamaya uymayan sürücülere 2 bin 568 TL ceza kesilecek.

Taksicilerin yüzde 65 zam talebine İBB’den yanıt: Aralık ayında gündeme gelebilir!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), taksicilerin yüzde 65 zam talebine yanıt verdi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, "Aralık ayı sonundaki rakamlara göre, bu zam gündeme gelebilir." dedi. 

Konut satışları yine düştü! 2022 Aralık'ta 207 bin 963 konut satıldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,2 azaldı ve 207 bin 963 oldu.

Aralık 2022 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Aralık 2022 rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TEFE TÜFE Aralık 2022 rakamları resmen açıklandı. Peki Aralık ayı enflasyon rakamları ne oldu? İşte Aralık 2022 TEFE TÜFE oranları...

31 Aralık 2022 altın bilezik fiyatları ne kadar? Düğünü olanlara kötü haber! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL oldu?

Altın fiyatları, bugün rekor tazeledi ve 2022 yılının en yüksek rakamına ulaştı. Gram altın 1118 seviyesine ulaşırken altın bilezik fiyatları da arttı. 31 Aralık 2022 altın bilezik fiyatları ne kadar? 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL oldu?

aralık tüik üfe oranları Haberi

aralık tüik üfe oranları

Ev veya işyeri kiralamalarında sözleşmesi uzayan kimselere, yapılacak artış hesaplamasında üretici fiyat endeksi (ÜFE) oranları kullanılıyor.


ÜFE oranlarını her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıklıyor. Açıklanan verilerden 12 aylık ortalamalar baz alınarak meskendeki kiracıya zam yapılıyor.


Geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,84 arttı. 


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,84 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,66 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,84 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 3,83 artış gösterdi.


Buna göre kiracıya, yüzde 3,83 oranında zam yapıldı. Kira sözleşmesi Aralık ayı içerisinde yenilenecek olan kimselerin kira zam oranı ise henüz açıklanmadı.


Kira enflasyon oranları 5 Aralık Pazartesi günü...