01 / 05 / 2024

Taksicilerin yüzde 65 zam talebine İBB’den yanıt: Aralık ayında gündeme gelebilir!

Taksicilerin yüzde 65 zam talebine İBB’den yanıt: Aralık ayında gündeme gelebilir!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), taksicilerin yüzde 65 zam talebine yanıt verdi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, "Aralık ayı sonundaki rakamlara göre, bu zam gündeme gelebilir." dedi. 



İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, taksi tarifelerine yüzde 65 zam talebinde bulunmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), taksicilerin yüzde 65 zam talebine yanıt verdi. Konuya ilişkin açıklama yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce "Yüzde 65 zam şu an hiçbir şekilde uygun görebileceğimiz bir rakam değil" dedi.

İTEO Başkanı Eyüp Aksu’nun taksi tarife ücretlerine yüzde 65 oranında zam talebini açıklamasından sonra İBB’den konuya dair açıklama geldi.

Aksu, yaptığı açıklamada Toplu Ulaşım Hizmet Müdürlüğü'ne yüzde 65 oranında taksi, taksi-dolmuş, ücret tarifelerinin artışı için talepte bulunduklarını kaydetmişti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce ise zam talebine dair yaptığı açıklamada kendilerine ulaşmış resmi bir zam teklifinin bulunmadığını ve yüzde 65 zammı uygun görmediklerini söyledi.

Taksicilerin yüzde 65 zam talebine İBB’den yanıt: Aralık ayında gündeme gelebilir!

‘ARALIK AYINDA GÜNDEME GELEBİLİR’

Sözcü'nün haberine göre Gökce, katıldığı canlı yayında taksi ücretleri hakkında yaptığı açıklamada “1'incisi şu anda böyle bir gündem yok. Yüzde 65 rakamının neye göre bulunduğunu da bilmiyorum. Bu ayın sonundaki UKOME'de böyle bir gündem yok. Altı ayda bir UKOME'lerimiz zam gündemini içerecek şekilde toplanıyor. Aralık ayı sonundaki rakamlara göre, bu zam gündeme gelebilir" dedi.

Ocak UKOME'sinden önce bu rakamı telaffuz etmnin doğru olmayacağını söyleyen  Gökce, "Kaldı ki yüzde 65 zam şu an hiçbir şekilde uygun görebileceğimiz bir rakam da değil. Fiziki temeli de yok." diye ifade etti.

Zam oranlarını 2 parametre ile hesaplandığının bilgisini veren Gökce, enflasyondaki artış, asgari ücretteki artış ve akaryakıt fiyatlarındaki artışın etkili olduğunu belirtti.

Gökce, "Bu üçünün üstünden bir kat sayı ile parametre belirleniyor. Bu çarpıma göre de zam yapılıyor. Şu an bu rakamları da görmek mümkün değil. Dolasıyla böyle bir zam gündemimizde yok. Bize ulaşmış resmi bir teklif de yok.” şeklinde konuştu.

Kepez Belediyesi, Antalya'da konut imarlı 3 arsa satıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı resmen duyurdu! Öğrencilere telefon ve internet desteği başvuruları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Vadi Konutları 1 milyon 930 bin TL'den başlıyor!


Geri Dön