19 / 05 / 2024

Arap Birliği boykot listesi

Arap Birliği boykot listesi

İsrail'le çalıştığı gerekçesiyle aralarında Avrupa ve ABD'li şirketlerin de bulunduğu bir grup uluslararası şirketi boykot listesine aldı.

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile ekonomik iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu. Al Dhaheri, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Dubai bankası ile İsrail bankası işbirliği anlaşması imzaladı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yedi emirliğinden biri olan Dubai'de bulunan Emirates NBD Bank ile İsrail'in en büyük bankalarından biri olan Bank Hapoalim işbirliği anlaşması imzaladı.

Arap ülkelerinde imar ve kalkınma projeleri için banka kurulsun talebi!

Arap Birliği 4. Ekonomik ve Sosyal Gelişim Zirvesi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta başladı.

Arap Birliği'nden İsrail'in Kudüs'te yeni konut onayına kınama!

Arap Birliği, Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşasını İsrail'in onaylamasını kınadı. İsrail'in bu kararının, tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını içeren son kararına cevap olduğu kaydedildi.

Arap Birliği'nden Filistin'e yatırım çağrısı!

Arap Birliği'ne bağlı Ekonomik ve Sosyal Konsey, Filistin ekonomisine verilen desteğin artırılması çağrısı yaptı. Konsey, özel sektöre de yatırımlarının bir kısmını Filistin'e yönlendirmesi istedi.

Arap Birliği, REMAX'ı boykot listesine aldı!

İsrail'le çalıştığı gerekçesiyle aralarında Avrupa ve ABD'li şirketlerin de bulunduğu bir grup uluslararası şirketi boykot listesine aldı.

Marmara Belediyeler Birliği, Facebook ve Twitter'ı tartışıyor!

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Propaganda Sürecinde Etkili Sosyal Medya” paneli başladı. Panele, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Odun Herif lakaplı Twitter kullanıcısı ve sosyal medyadan önemli isimler katılıyor...

OGİAD ile Mobilyacılar Odası işbirliği yapacak!

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) üyeleri ile Mobilyacılar Odası üyeleri bir araya geldi. OGİAD Başkanı Halil Çiftçi, sektörün gelişmesi için odayla işbirliği yapmak istediklerini söyledi...

Adana Müteahhitler Birliği Abdullah Çalışkan'ı ağırladı!

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ve yönetim kurulu üyeleri MHP Seyhan Belediye Başkan adayı Abdullah Çalışkan ve Belediye Meclis üyesi adayı Yalçın Akyol'u ağırladı.

Anadolu Üniversitesi Hastanesi Kamu Hastaneleri Birliği'ne tahsis edildi!

Eskişehir Valiliği, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasında imzalanan protokolle AÜ Hastanesi, 3 yıllığına Kamu Hastaneleri Birliği' ne tahsis edildi...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Mart 2014 tarihinde 28931 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler bu haberde...

TSE ile SHGM Türkiye'deki havalimanlarının Yeşil Havalimanı olması için işbirliği yapacak!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'deki havalimanlarının ve bu havalimanlarında faaliyet gösteren işletmelerin "Yeşil Kuruluş-Yeşil Havalimanı" olmaları için işbirliği yapacak.

ÇOMÜ ile ÇATOD turizmde işbirliği yaptı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi ile Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde öğrenciler de dahil işbirliği yapılacak...

Arap Birliği boykot listesi Haberi

Arap Birliği boykot listesi

Arap Birliği, İsrail ile çalıştığı gerekçesiyle aralarında Avrupa ve ABD'li şirketlerin de bulunduğu bir grup uluslararası şirketi boykot listesine aldı. 


Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği merkezinde, Arap ülkelerinin İsrail ürünlerinin boykotu için bölge bürolarının iletişimi kapsamında düzenlenen konferansta alınan tavsiyeler, Filistin delegasyonunca açıklandı.


ABD menşeli REMAX gayrimenkul şirketinin, Yahudi yerleşim birimlerinde gayrimenkul satışı yaptığı ve kiraladığı gerekçesiyle yasaklılar listesine alındığı belirtilen açıklamada, Avrupalı bankacılık grubu DEXIA, Belçika'daki merkezi DEXIA S.A ile Fransa'daki şubesi DEXIA CREDIT LOCAL S.A'nın, "İsrail şubesinin bulunması ve Yahudi yerleşimcilere kredi verdiği" gerekçesiyle boykot listesine alındığı ifade edildi. 


Yahudi yerleşim birimlerinde ofisi bulunduğu belirtilen Alman çimento şirketi HEIDELBERG ile Golan Tepeleri'nde petrol araştırmaları yapan ve İsrail'de şubesi bulunan Amerikan petrol şirketi GENIE ENERJI LTD'nin de önümüzdeki dönemde yasaklılar listesine...