27 / 04 / 2024

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile ekonomik iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu. Al Dhaheri, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.



Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)  Ankara  Büyükelçisi Al Dhaheri, BAE ve Türkiye arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması (CEPA) ile Türkiye ve BAE tarafından ticaret, yatırım, sanayi, turizm, ulaştırma, enerji, gıda, teknoloji, uzak ve diğer öncelikli kilit alanlarda benimsenen iddialı planlar kapsamında muazzam ticaret, ekonomi ve yatırım fırsatlarıyla dolu umut verici bir gelecek beklediklerini ifade etti.

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

“BAE HEYETLERİ ARASINDAKİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR”

Dünya gazetesinden Birol Bozkurt’un haberine göre, Büyükelçi Al Dhaheri’ye, “Türk şirketlerine yatırım planlıyor musunuz?” sorusuna, yapılan 50,7 milyar dolarlık anlaşmanın 5-10 seneyi kapsayan uzun vadeli bir anlaşma olduğunu söyledi. Al Dhaheri, “Türkiye’de çok iyi şirketler var. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. BAE’den heyetler Türkiye’de çeşitli görüşmelere devam ediyor. Yakın bir zamanda bir sonuca varmayı amaçlıyoruz” dedi.

Türk savunma şirketlerinin başarısına da vurgu yapan Al Dhaheri, şunları söyledi: “İki ülke arasındaki toplam petrol dışı ticaret hacmi geçen sene 19 milyar dolara ulaşarak 2021 yılına göre yüzde 40, 2020 yılına göre ise yüzde 112 oranında artış gösterdi. Türkiye ile imzalanan CEPA, BAE’nin global mali anlaşmalar programı çerçevesinde imzaladığı 4’ncü anlaşma olma özelliğini taşıyor. 13 projede 50,7 milyar dolar… Anlaşmanın petrol dışı ikili ticareti beş senede yıllık 40 milyar dolara çıkarması ve bunun yanı sıra, 2031’e kadar Türkiye’de 100 bin, BAE’de 25 bin yeni istihdam yaratması hedefleniyor. Aynı zamanda, anlaşmanın BAE’nin Türkiye’ye ihracatını yüzde 21,7 artıracağı tahmin ediliyor.”

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

TÜRK ŞİRKETLERE DAVET

Al Dhaheri, anlaşmayla petrol dışı ticaretin yüzde 93 oranından fazlasını temsil eden mal ve ürünlerin yüzde 82’sinde gümrük vergilerini kaldırarak ya da düşürerek Türkiye ve BAE için karşılıklı fayda sağlamayı ve uzun vadeli, sürdürülebilir ve etraflı mali büyümeyi teşvik etmeyi hedeflediklerini; inşaat, metaller ve ürünleri, polimerler ve diğer mamul ürünler gibi başlıca sektörler de dâhil olmak üzere karşılıklı olarak pazar erişimini geliştireceğini ifade etti.

İstanbul’da kiralara öğrenci zammı! Eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar çıktı! Veliler satılık konut peşinde!

Emekli olmak isteyenler dikkat! Yeni emeklilik sistemi 2024’te devreye girecek!

Akbank coştukça coştu! Geri ödemesiz 2 bin TL, 30 Eylül’e kadar hesaplarda yatacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön