29 / 04 / 2024

Türkiye ile Suriye arasındaki emlak sorunu çözülmüyor

Türkiye ile Suriye arasındaki emlak sorunu çözülmüyor

Hayati Yazıcı, Türkiye ile Suriye arasındaki emlak sorununun kısa sürede çözüme kavuşturulmasının beklenmemesi gerektiğini söyledi



Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, yıllardan beri süren karmaşık ve binlerce kişiyi ilgilendiren Türkiye ile Suriye arasındaki emlak sorununun kısa sürede çözüme kavuşturulmasının beklenmemesi gerektiğini ifade etti.

Yazıcı, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in yazılı soru önergesine verdiği cevapta, Suriye ile 1930'lu yıllardan bu yana süren emlak sorununun bütüncül bir yaklaşımla çözümüne ilişkin çalışmaların halen devam ettiğini bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yılında Suriye'yi ziyaretinde, yayınlanan ortak bildiride, iki ülke başbakanının, tarihi emlak sorununa çözüm getirilmesi amacıyla tesis edilen "Türkiye-Suriye Emlak Komisyonu" toplantılarının sürdürülmesini desteklediklerini anımsatan Yazıcı, konuyla ilgili üçüncü tur görüşmelerin gelecek aylarda yapılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Suriye ile yapılacak ikili görüşmeler sonucunda konunun çözümüne yönelik mutabakat unsurlarının tespit edilerek bir anlaşmaya varılmasının amaçlandığını belirten Yazıcı, "Bununla birlikte yıllardan beri süren karmaşık ve binlerce kişiyi ilgilendiren sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulması beklenmemelidir" dedi.

Yazıcı, müzakerelerin olumlu sonuçlanması ve anlaşma imzalanması halinde vatandaşların izleyeceği yol hakkında kamuoyuna bilgi verileceğini söyledi.
AA


Geri Dön