27 / 04 / 2024

İstanbul’da kiralara öğrenci zammı! Eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar çıktı! Veliler satılık konut peşinde!

İstanbul’da kiralara öğrenci zammı! Eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar çıktı! Veliler satılık konut peşinde!

Eğitim için il değiştiren öğrencilerin taşınma telaşının başlaması ile beraber kiralar da uçuşa geçti. İstanbul’da 45 metrekare yalnızca bir odalı (1+0) dairenin kirası 45 bin TL’ye yükselirken, Fulya'da eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar yükseldi.



Okulların açılmasına az bir zaman kala öğrencilerin konut telaşı başlarken, kiralar da arttı. İstanbul’da 45 metrekare yalnızca bir odalı (1+0) dairenin kirası 45 bin TL’ye yükselirken, Maslak'ta eşyalı 2+1’ler 85 bin TL ve Fulya'da da 100 bin TL’ye kadar çıktı.

Konut sahiplerinin yeni gözdesinin öğrenciler olduğunu ifade eden Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, bunun gerekçelerini şu şekilde paylaştı: “Sebebi yüksek kiraların ödenmesi. Zira 2-3 arkadaş bir evi paylaştıkları için genel olarak yüksek kiralara çok fazla itiraz etmiyorlar. Kendi aralarında kirayı paylaşıyorlar. Düzenli ödemelerinde de sorun yaşanmıyor. Kısa dönemli oturuyorlar. Bu nedenle tahliye durumu yok. O yüzden öğrenciler, konut sahiplerinin yeni gözdeleri oldu.” Yeni eğitim-öğrenim döneminin başlayacak olması sebebiyle kampüslere yakın yerlerde kiralarda yüzde 10’luk bir artış olduğunu belirten Akdoğan, “Beşiktaş, Kadıköy, Şişli, Sarıyer, Üsküdar gibi yerlerde fiyat hareketliliği var. İl çeperlerindeki üniversitelere yakın bölgelerde de kira hareketliliği söz konusu” dedi.

 İstanbul’da kiralara öğrenci zammı! Eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar çıktı! Veliler satılık konut peşinde!

KİRALAR BİR AYDA YÜZDE 25 ARTTI

Dünya gazetesinden Hamide Hangül’ün haberine göre, İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, yeni eğitim-öğretim döneminin başlayacak olması ile beraber kira fiyatlarında yüzde 20-25 oranında zam görüldüğünü, en çok hareketliliğin İstanbul’da Şişli, Beşiktaş, Kağıthane, Sarıyer, Maslak bölgelerinde 1+1, 1+0, 1+1 mobilyalı kiralık evlerde olduğunu söyledi. Piyasada ev bulmanın da zor olduğuna vurgu yapan Demir, ekonomik durumu iyi olan velilerin çocukları için satılık konut almaya yöneldiğini kaydetti. Demir, “Satılık ev bulmak dahi 1+1 piyasasını hareketlendirdi. Öğrenci bereketi evlere yansıdı” ifadelerini kulandı.

MASLAK’TA 2+1 EŞYALI 85 BİN TL

Öğrenciler tarafından toplu ulaşıma yakın, yeni bina ve masrafsız evlerin tercih edildiğini söyleyen Şenay Araç Demir, “Örnek vermek gerekirse Kağıthane’de, temmuz-ağustos aylarında 1+1 evler 13 bin liradan 17 bin liraya çıktı. Mobilyalı evler ise 25 bin TL ile 30 bin TL bandında kiralanmaya başladı. Bunlar yeni daireler” şeklinde konuştu. Maslak’ta 1+0 evlerin 20 bin TL ile 25 bin TL, eşyalı 1+1’lerin 50 bin TL’den kiralanmaya başladığına vurgu yapan Demir, “Yine Maslak’ta 1+1 boş evler 35 bin TL, 2+1 eşyalılar 75 bin TL ile 85 bin TL bandında kiralanıyor” değerlendirmelerinde bulundu.

 İstanbul’da kiralara öğrenci zammı! Eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar çıktı! Veliler satılık konut peşinde!

FULYA’DA 3+1’LER 100 BİN LİRAYA ÇIKIYOR

Şişli’de Fulya bölgesinde ise 1+1 evlerin 15 bin TL, 2+1 evlerin 22 bin TL’den kiralandığını söyleyen Şenay Araç Demir, “Yine bu bölgede 2+1 evler 45 bin TL ile 65 bin TL, 3+1 evler 75 bin TL ile 100 bin TL bandında kiralanmaktadır” dedi. İstanbul’da en fazla kiralık evlerin, Maslak, Kağıthane, Beşiktaş, Beyoğlu, Nişantaşı, Sarıyer, Anadolu Yakası’nda ise Kadıköy, Bağdat Caddesi, Bostancı’da yeni site ve manzaralı konutların her zaman yüksek değerden kiralandığını aktaran Demir, dilediği fiyattan kiralamak için bazı mülk sahiplerinin indirim yapmadığını ve 1-2 ay bekleyerek evlerini kiraladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

Ev satacaklar aman dikkat! Artık yasaklandı!

Moody's'ten Türkiye'ye pozitif kredi notu!


Geri Dön