28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve bürokratların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Orta Vadeli Program'ı (2024-2026) duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada yeni sosyal konut projelerinin geleceğini açıkladı.



Konut stokundaki kayıpların telafisine ilişkin yeni sosyal konut projeleri geliştirerek dar gelirli yurttaşların konuta erişim olanağının artırılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni, yenilenebilir ve yerli enerji kaynakları ile arz güvenliğini garanti altına alacak adımların atılmaya devam edileceğini söyledi.

Öte yandan, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminin görevini yerine getirdiğine ve kur istikrarını sağlamada önemli katkı sağladığına vurgu yapan Erdoğan, şunları söyledi:

"KKM’nin, kur istikrarının pekiştiği bir zeminde, TL mevduatlara dönüşmesinin yolunu açacağız. Merkez Bankamız, yeni koşullara göre revize edeceğimiz Yatırım Taahhütlü Avans Kredisiyle para politikasının gerektirdiği duruşundan ödün vermeden yatırımlarımızı destekleyecektir. Program sürecinde uzun zamandır üzerinde çalıştığımız İstanbul Finans Merkezi projemiz de meyvelerini vermeye başlayacaktır. Finans ve finansa yönelik danışmanlık hizmetlerimizde hizmet ihracatımızı yükseltecek ve Türkiye’ye döviz girdisi sağlayacağız.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

“DİJİTAL TÜRK LİRASI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Dijital TL ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Buna yönelik takvimi ayrıca paylaşacağız. Katılım finans sektörümüzün sigortacılık dahil tüm birimleriyle gelişmesi ve İstanbul Finans Merkezi projemizde temel etken olması için destek vereceğiz.

Yenilikçi, etraflı ve dinamik katılım finans sektörü konusunda katılım esaslı faaliyet gösteren finteklere destek vereceğiz. Katılım finansta İstanbul'umuzu global merkezlerden biri durumuna getireceğiz. Menkul kıymetlerimizin ihraç süreçlerini dijitalleştirecek ve ihraçlarımızın akıllı sözleşmeler vasıtasıyla yapılmasını sağlayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

GÜVEN OLMADAN İSTİKRAR OLMAZ

Program sürecinde başta deprem kaynaklı harcamalar olmak üzere gerekli ihtiyaçlar hızlı bir şekilde karşılanırken, ekonomide güvenin ve istikrarın sigortası olarak gördükleri ekonomik disiplini koruyacaklarını ve güçlendireceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, güven ve istikrar kavramlarının kendileri için önemini vurguladı. Aynı zamanda, güven olmadan istikrarın olmayacağına vurgu yaptı.

Deprem felaketinin etkisiyle artan bütçe açıklarını dönem sonunda AB standartlarına uyumlu bir biçimde yüzde 3'ün altına indireceklerini açıklayan Erdoğan, gelir, kurumlar ve vergi usul yasaları başta olmak üzere temel vergi yasalarında yatırımcı dostu, sade, anlaşılır ve adil bir vergi sistemi meydana getirmeye ilişkin düzenlemeler yapacaklarını söyledi.

Emekli maaşına Orta Vadeli Program güncellemesi! Yüzde 37.76 zam müjdesi geldi! Yeni emekli maaşları tek tek hesaplandı!

Bizim Toptan’da Bingo sıvı çamaşır deterjanı 29,95 TL’ye ayçiçek yağı 74,90 TL’ye, kırmızı mercimek 29,90 TL’ye düştü!

Ziraat Bankası’ndan eylül ayına özel 1.250 TL hediye! Başvuruyu yapan parayı kapacak!


Geri Dön