05 / 05 / 2024

araplara emlak satanlar

araplara emlak satanlar

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu'nun, 2003'ten bu yana Türkiye'den taşınmaz satın alan Araplarla ilgili TBMM'ye sunduğu soru önergesine yanıt geldi. 16 yılda Arap ülkeleri uyruğuna sahip kişilerin 11 milyon 186 bin 601 metrekare taşınmaz satın aldıkları açıklandı...

Emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alım satım işlemleri daha hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alanlar da satanlar da ne kadar komisyon ödeyeceğini merak ediyor. Peki, emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Almanya'da en çok Çinliler gayrimenkul satın alıyor!

Alman Federal İstatistik Dairesi 2014 yılı içinde Almanya’da en çok mülk satın alanların başında Çinlilerin geldiğini açıkladı. Almanya’da emlak satanlar arasında Güney Koreliler ve Singapurluların da yer aldığı belirtildi.

1986 yılında Sarıyer Belediyesi ile emlak komisyoncuları birbirine düşmüş!

1986 yılında Sarıyer'de 5 bin aile, evini Araplara kiralamaya hazırlanıyormuş. Günlük kiraların 10 bin ile 100 bin lira arasında olduğu yıllarda, belli bir ücret karşılığında ev kiralayan Sarıyer Belediyesi ile emlak komisyoncuları birbirine düşmüş.

2014'te ev satanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenecek verginin ilk taksiti en son 2 Haziran 2014 tarihinde ödeniyor. Peki, bu sene satışı yapılan evin vergi mükelleki kimdir? 2014'te ev satanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Evini satanlar emlak vergisi öder mi?

Evin satıldığı sene emlak vergisini kim öder? Evini satanlar sattıkları yıl emlak vergisi öder mi? İşte emlak vergisi ile ilgili merak edilen soruların yanıtı bu haberde...

Emlak satanlar ne kadar tapu harcı öder?

Herhangi bir gayrimenkul alım-satım işleminde devlete harç ödeniyor. Peki emlak satanlar ne kadar tapu harcı öder? İşte yanıtı...

Araplara konut satışında satış ofislerinin dramı!

Konut sektörünün önde gelen şirketlerini ziyaretlere devam ediyorum. Şirketlere Araplara konut satışı ile ilgili bilgiler verip derneğin misyonunu ve projelerini anlatıyorum. Şirketlerden derneği “emlakçı” gibi algılayanlar da çıkıyor

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

Emlakçılar krizden çıkışı meslek komitelerinde arıyor

Emlak Yasası'nın çıkmasını son 15 yıldır bekleyen emlak sektörünün temsilcileri, taleplerini daha yüksek sesle duyurabilmek için İTO Emlak Hizmetleri Komitesi'nde birleşiyor.

Milli Emlak Van'da kat karşılığı inşaat yaptıracak

Van Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Van ilinin Merkez ilçesi, Şerefiye Mahallesi'nde bulunan bin 93 metrekare arsa üzerinde kat karşılığı inşaat işi yaptıracak.

araplara emlak satanlar Haberi

araplara emlak satanlar

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, 2003'ten bu yana Türkiye'den taşınmaz satın alan Araplarla ilgili TBMM'ye sunduğu soru önergesine yanıt geldi.

Sezgin Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde "Türkiye'de Araplara satılan arazilerin yüzölçümleri kaçtır? İllere göre dağılımı nedir?" diye sormuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan önergeye verilen yanıtta, "Arap ülkeleri uyruğuna sahip kişilerin" 19.07.2003 tarihine kadar Türkiye'den toplam 61 bin 69 metrekare taşınmaz satın aldıkları belirtildi.

Yanıtta, yabancılara taşınmaz satışını kolaylaştıran 4916 sayılı kanunun 19 Temmuz 2003'te yürürlüğe girmesinden 26.02.2019 tarihine kadar, "Arap ülkeleri uyruğuna sahip kişilerin" Türkiye'de toplam 11 milyon 186 bin 601 metrekare taşınmaz satın aldıkları açıklandı.

En fazla mülk sahibi Suudi Arabistan'dan

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, taşınmazların 3 milyon 408 bin...