03 / 05 / 2024

arazi bölünme

arazi bölünme

Sabah Gazetesi'nden Burcu Çalık'ın haberine göre; Arazi toplulaştırma projesine köylü de sahip çıktı. Tarım Bakanlığı'nın anketine katılan çiftçi ve muhtarların yüzde 74.6'sı arazilerin miras yoluyla bölünmesine karşı..

Tarım arazilerinin bölünmesi!

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünki yazısında tarım arazilerinin bölünmesinden bahsetti...

İzmir ve Afyonkarahisar'da 21 adet arsa ve arazi satılıyor! Gayrimenkul arayanlara müjde! 

İzmir ve Afyonkarahisar'da yer alan 21 adet arsa ve arazi satılıyor. Peki satışa sunulan arsa ve arazilerin büyüklükleri ve fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

Arazi bankacılığı modeli ile araziler üretime kazandırılacak!

Cumhurbaşkanlığının 2019 yılına ilişkin programına göre, sözleşmeli üretim ve arazi kiralama gibi yöntemlerle tarımsal işletmelerde ölçekler büyütülecek. Arazi bankacılığı dahil çeşitli modellerle atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Gayrimenkulde kısmi bölünme olur mu?

Gelir idaresi başkanlığı, geçtiğimiz Mart ayında internet sitesinde bir tebliğ taslağı yayınlamıştı. Bu taslak tebliğ “kısmi bölünmeyle ilgili detaylı açıklamalar içeriyor.

Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması!

Akfen Holding AŞ ve Akfen Mühendislik AŞ arasında imzalanan kısmi bölünme sözleşmesi için Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması yapıldı.

Akfen GYO'nun bölünme süreci başladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akfen GYO'nun bölünme süreci başladı.

Doğuş GYO'dan Doğuş Center bölünme açıklaması!

Doğuş GYO, 12 Mayıs 2016 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na yapmış olduğu kısmi bölünme başvurusuna istinaden Birleşme ve Bölünme Tebliği (II-23.2) gereği düzenlediği raporları yayınladı.

Akfen Holding bölünme sözleşmesini pay sahipleri inceleyecek!

Akfen Holding Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bugün bölünme sözleşmesinin pay sahiplerinin incelenmesine hazır bulunduracağını açıkladı.

Akfen Holding hisseleri bölünüyor!

Akfen Holding, tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada bölünme ile ilegili yönetim kurulu kararı yayınlandı.

Tarım arazileri bölünebilir mi?

Tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde birtakım düzenlemeler yapıldı. Peki, yapılan düzenlemeler gereğince; tarım arazileri bölünebilir mi?

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü 2015!

Tarımsal araziler Kanuna ekli (1) sayılı listede belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin altında ifraz edilemiyor ve bölünemiyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü 2015 ne kadar?

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi!

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun gereğince; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi esasları..

Konya Çimento'nun kısmi bölünmesi onaylandı!

Konya Çimento, dün yapılan kısmi bölünme işlemine ilişkin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan kararların Konya Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

arazi bölünme Haberi

arazi bölünme

Tarımda büyük çaplı üretim ve endüstrileşmeyi engelleyen arazilerin miras yoluyla bölünmesine, köylüler de karşı çıktı. Arazi toplulaştırma projesi kapsamında Anadolu'da çalışmalar yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 81 ilde 50 bin 831 muhtar ve çiftçiyle anket yaptı. Ankete katılanların yüzde 74.6'sı miras kalan tarım arazilerinin bölünmesine karşı çıktı. Köylülerin yüzde 71'i ise çözümün toplulaştırmada olduğunu belirterek, "Miras kalan araziler, hissedarların birinde toplanmalı" dedi. Katılımcıların yüzde 60'ı da bedel karşılığında arazisini elden çıkarmaya razı olduğunu belirtti. 


ARAZİ BAŞINA 6 MİRASÇI 

Türkiye'de bir tarım arazisinin ortalama 5.8 mirasçı var. En fazla mirasçı ise 6.9 kişi ortalama ile İç Anadolu Bölgesi'nde. Ankette "kardeşler arasında mirası nasıl paylaştınız?" sorusuna katılımcıların yüzde 45'i "kızlar ve erkekler arasında eşit" yanıtını verirken, yüzde 14.4'ü erkeklere daha fazla pay...