06 / 05 / 2024

arazi kanunu

arazi kanunu

Arazilerin bölünmesi hususu ile ilgili yasal esaslar, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte arazilerin bölünmesi ile ilgili kanunda değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Arazi satışlarında uygulanan KDV oranı mecliste!

Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında tarla ve arazi satışlarında uygulanan KDV oranının düşürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik düzenleme!

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik yönetmelik hükmü değiştirildi. Zorunlu tarım dışı kullanımı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na bağlandı..

Toprak Koruma Kanunu çalışmaları mecliste konu oldu!

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.

Gelir Vergisi Kanunu değişiyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, hükümetin yenilediği Gelir Vergisi Kanunu Tasarısını, alt komisyona sevk etti İşyerleri, arazi-arsalar ve 69 bin TL üzeri konut kira geliri elde edenler için yüzde 25 götürü gider uygulamasının kaldırılıyor.

2a arazi tapusu nasıl alınır?

Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem, 6831 sayılı 6831 sayılı Orman Kanunu’nda düzenleniyor. Peki, Orman Kanunu’nun 2. maddesinin “A” bendinde yer alan 2a arazi tapusu nasıl alınır?

2a arazi nedir?

2a arazi; 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin A bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2a arazi nedir?

2b arazi alım şartları!

2B, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin alım satım işlemleri için bazı şartlar bulunuyor. İşte, 2b arazi alım şartları!

2b arazi fiyatları nasıl tespit edilir?

Sahipsiz ve içinde hiçbir şey olmayan arazilere 2b arazi deniyor. ''2b arazi'' 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazi fiyatları nasıl tespit edilir?

2b arazi kredisi nedir?

"2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. 2b arazilerin satışı gerçekleşebiliyor. Bu araziler için devlet desteği bulunuyor. 2b arazi kredisi nedir?

Arazi emlak vergisi oranları 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Peki, büyükşehirdeki bir arazi için ortalama ne kadar vergi ödenir? İşte arazi emlak vergisi oranları 2015...

Arazi emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince tüm arsa ve araziler, emlak vergisine tabi tutuluyor. Aksine hüküm olmadıkça kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsıyor. Peki, arazi emlak vergisi hesaplama 2015 nasıl hesaplanır?

Arazi vergisinde istisna nedir?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi (arazi vergisi) ödeniyor. Peki, arazi vergisinde istisna nedir?

arazi kanunu Haberi

arazi kanunu

Arazilerin bölünmesi ile ilgili kanun!


TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNU VE TÜRK MEDENİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TASARISI


MADDE 1- 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 1- Bu Kanunun amacı; toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin sınıflandırılması, asgari tarımsal arazi ve işletme büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi, tarımsal arazi ve işletmelerin çevre öncelikli sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak planlı kullanımını sağlayacak usul ve esasları belirlemektir.”

MADDE 2- 5403 sayılı Kanunun 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 2- Bu Kanun; arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak sınıflandırılması, tarımsal arazi ve işletmelerin asgari büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi, arazi kullanım planlarının hazırlanması, koruma ve geliştirme sürecinde toplumsal, ekonomik ve çevresel...