05 / 05 / 2024

arazi mirası

arazi mirası

Osmanlı döneminde Antalya'da yaşayan Ömer ve Süleyman Ağa kardeşler ile amca çocukları Zeynel Ağa ve Arap Süleyman'a ait olduğu iddia edilen milyarlarca lira değerine sahip 300 bin dönüme yakın arazinin 2 bin 500 mirasçısı, araziler için bir araya geldi.

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

10 yıllık davada son karar verildi! Lübnanlı aile 3 milyar TL'lik mirasın hak sahibi oldu!

İstanbul İstinye‘de Lübnanlı armatör dedelerinden miras kalan yaklaşık 40 bin metrekare arazi için hukuk savaşı veren Cheeba ve Jaroud aileleri mirasçı olduklarına dair 10 sene önce açtıkları dava sonuçlandı. Lübnanlı aile 3 milyar liralık mirasın hak sahibi oldu.

Sakarya'daki miras kavgası kanlı bitti! Bir aile yok oldu!

Sakarya Erenler Kamışlı Mahallesi'nde arazi satışı nedeniyle yaşanan miras kavgası kanlı bitti...

Antalya'da 5 milyar dolarlık arazi kavgası!

Antalya'nın Bahçevlievler ve Meltem mahallelerinde 5 milyar dolarlık arazinin mirasçısı olduğunu iddia eden kişiler arasında arazi kavgası yaşanıyor.

Tarım arazisi mirasçılarına kredi desteği!

Tarım arazilerinin miras ve satış yoluyla bölünmesinin engellenmesi için mirasçılara arazi ediniminde finansal destek sunulacak. 

Adana'da kadınların arazi kavgası!

Adana’da Aynur Ünal’a, kayınvalidesinden bir dönüm arazi miras kaldı. Görümceleri Fadime Boyacı ve Ayşe Asilazmaz, söz konusu araziden pay istedi, Ünal kabul etmeyince aileler arasında husumet çıktı.

Muşlu çiftçiler miras ve arazi satışı konusunda bilgilendirildi!

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, merkez ve ilçelerdeki çiftçilere yönelik, miras ve arazi satışlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarım arazisi mirasçıları dikkat!

Bakanlık tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçmek amacıyla 73 bin 533 murisin 367 bin 264 mirasçısına 3 ay içinde tarım arazi mülkiyetlerinde intikal işlemlerini tamamlamaları için tebligat gönderdi.

Bakanlık 367 bin mirasçının peşine düştü!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçmek amacıyla 367 bin 264 mirasçıya 3 ay içinde tarım arazi mülkiyetlerinde intikal işlemlerini tamamlamaları için tebligat gönderdi.

Miras, Emlak Vergisi’ne esas değer üzerinden vergilendirilecek!

Antalyalı bir vatandaş miras kalan arazinin emlak vergisi değerinin 860 lira olduğundan yola çıkarak bu tutar üzerinden vergi ödedi. Maliye ise vergi ödendikten bir gün sonra 66 bin liraya satılan arazi için ceza yazdı. Danıştay vatandaşı haklı buldu.

Miras tarlalar nasıl intikal edilecek?

2014 yılında yayımlanan 5403 sayılı kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, 31 Ağustos 2015 tarihi itibariyle miras tarlalar nasıl intikal edilecek?

Miras tarla paylaşımı bitti mi?

Tarlaların miras yoluyla bölünmesini engelleyen kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için bir yıllık süre tanınmıştı. Peki, 31 Ağustos itibariyle miras tarla paylaşımı bitti mi?

Miras tarlalar için son 3 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile tarımsal arazilerin miras yolu ile bölünmesi yasaklanıyor. Miras kalan tarımsal arazileri 31 Ağustos'a kadar bölünebiliyor. Buna göre miras tarlalar için son 3 gün bulunuyor..

arazi mirası Haberi

arazi mirası

1800'lü yıllarda Antalya'nın bugünkü Serik ilçesi Cumali Mahallesi'nde yaşayan ve padişaha yakın olan 'Ömer' ve 'Süleyman Ağa' kardeşler ile amca çocukları 'Zeynel Ağa' ve 'Arap Süleyman'ın mirasçıları, kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri arazileri geri alabilmek için bir araya geldi. 

2 bin 500'ü aşkın mirasçı

Hürriyet Gazetesi'nden Mehmet Çınar'ın haberine göre, 70 yıldır hukuki mücadele veren mirasçılar 300 bin dönüme yakın araziye sahip olmak istiyor. Arap Süleyman'ın mirasçılarının haricinde, Serikli Süleyman, Hacı Veli, Tekelioğlu, Hacı Balta, Hacı Bekirzade Mehmet ve Hacı Bekiroğlu Osman olmak üzere toplam 7 mirasçı grubu hak iddia ediyor. Mirasçıların tamamının 2 bin 500'ü aşkın kişiden oluştuğu belirtildi.

70 yıllık mücadele

Uzun süredir süren ve Antalya'nın en değerli arazilerinin de içinde olduğu davayla ilgili, mirasçılar adına hukuki işlemleri yürüten danışmanlık firmasının...