31 / 07 / 2024

24 yıllık 34 mirasçılı arazi paylaşımı arabuluculukla 1 ayda çözüldü! 

24 yıllık 34 mirasçılı arazi paylaşımı arabuluculukla 1 ayda çözüldü! 

Edirne'de 24 yıldır süren ve 34 mirasçısı olan arazinin paylaşımına ilişkin uyuşmazlık, arabuluculuk sistemiyle 1 ayda çözüldü ve gayrimenkuller paylaşıldı. İşte ayrıntılar..



Edirne'de merkeze bağlı Doyran köyünde yaşayan Aşık ailesinin büyüklerinden Ali Aşık'ın vefatının ardından miras kalan gayrimenkuller 24 sene boyunca paylaşılamadı.

Köydeki bir arsa ve iki tarlanın paylaşılması için taraflar farklı tarihlerde 7 kez mirasçılık belgesi almak amacıyla mahkemeye başvuruda bulundu. Zaman içinde ailede yaşanan ölümler sebebiyle mirasçı sayısında artış yaşanması uyuşmazlığın çözülmesini daha da zor hale getirdi. 

24 yıllık 34 mirasçılı arazi paylaşımı arabuluculukla 1 ayda çözüldü! 

Senelerdir sonuçlandırılamayan sorunun çözümü için taraflar son çareyi arabulucuk sistemine başvurmakta buldu. Arabulucu avukat Emine Duroğlu önce 34 mirasçıya ulaştı, sağlık sorunu yaşayanların telekonferansla katıldığı bir toplantı yaptı. 

Süreç içerisinde yapılan görüşmelerden sonra uyuşmazlık ile ilgili  tüm konularda mutabık kalan taraflar 24 yıllık sorunu, keşif yapılmasına ve bilirkişi raporu beklenmesine gerek kalmadan çözüldü. 

24 yıllık 34 mirasçılı arazi paylaşımı arabuluculukla 1 ayda çözüldü! 

Arabulucu Duroğlu, 24 senelik uyuşmazlığın tarafların rızasıyla ve en az masrafla çözüldüğüne dikkat çekti. 

Mirasçılardan bazılarının uyuşmazlığı gidermek amacıyla girişimlerde bulunduğunu ancak tarafları bir araya toplayamadıkları için sonuç elde edemediklerinin altını çizen Duroğlu, "Zaman içerisinde mirasçı sayısındaki yükseliş sebebiyle uyuşmazlığın çözümü çok zor bir hal almış. Arabuluculuğun dostane çözüm seçenekleri sayesinde 1 ay içinde uyuşmazlığı çözüme kavuşturduk ve anlaşmayla sonuçlandı" açıklamasında bulundu. 

24 yıllık 34 mirasçılı arazi paylaşımı arabuluculukla 1 ayda çözüldü! 

Arabuluculuğun taraflara pek çok avantaj sunduğunu dile getiren arabulucu avukat Emine Duroğlu, "Dosya tarafıma geldiğinde arabuluculuğun iletişim imkanlarını kullanarak kısa sürede taraflara ulaşım sağladım. Sağlık sorunu ve şehir dışında olanların telekonferans yöntemiyle, diğerlerinin yüz yüze katıldığı bir toplantı yaptık. Toplantıda pek çok konuda müzakere yapıldı ve anlaşmaya varıldı. Fakat bazı tarafların tereddütleri olması nedeniyle ikili görüşmeler de gerçekleştirildi. Görüşmeler neticesinde kısa sürede anlaşmaya varıldı ve ardından tapuda satış devir işlemlerine başlandı. Alıcı olanlar taraflara ücretlerini ödeyerek tapularına kavuştu. Bu şekilde 24 senedir çözülemeyen, 34 taraflı uyuşmazlık bir ayda çözüldü" diye konuştu. 

Duroğlu, dava yoluna gidilseydi, mahkeme sürecinin ne kadar süreceği, harcanacak para gibi detayların belli olmayacağını söyledi. 

24 yıllık 34 mirasçılı arazi paylaşımı arabuluculukla 1 ayda çözüldü! 

Mirasçılardan Mustafa Yavuz, sürecin herkesi memnun edecek şekilde sona ermesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti ve arabuluculuk sayesinde paradan ve zamandan tasarruf ettiklerinin altını çizdi. 

"Mirasçılardan 4'ü 90 yaşın üstünde ve hasta olanlar bulunuyordu. Aynı zamanda şehir dışında yaşayanlar mevcuttu. Çok kısa bir sürede çözüme kavuştu. Ben son güne kadar inanmadım, çünkü tapuya bir kişi gelmese iş çözülemeyecekti. Yaklaşık 3 dönüm olan 2 tarlayı ben satın aldım" diye konuşan Yavuz, herkesin hissesine göre parasının verildiğine ve bu işten tüm tarafların memnun kaldığına dikkat çekti. 

Anlaşma sonucu köy içindeki arsayı satın alan Ali Aşık da benzer sorunlar yaşayanların arabuluculuk yöntemiyle uyuşmazlıkları çözebileceğine vurgu yaptı. 

Hiçbir tatsızlık yaşamadan sürecin sonlandığının altını çizen Aşık, "Arabuluculuk sayesinde işi çok kısa zamanda çözüme kavuşturduk. Avukat hanım bizi bir araya getirdi ve ayrıntıları konuştuk. Kendisi daha sonra tüm süreçleri halletti. Ben de evimin yanında yer alan arsayı aldım" şeklinde konuştu. 

1 milyon lira ile yapılacak en akıllı yatırımı Ekonomist Mert Başaran açıkladı!

2021'in başında 41 TL olan metrekare kira bedeli, şimdi 227 TL! Kira bedeli en yüksek iller hangileri?

BİM'de bu Cuma Fakir dörtlü çeyiz seti 3 bin 990 TL! Çeyiz hazırlayanlar müjde! 2 Ağustos Cuma BİM aktüel ürünler


Geri Dön