27 / 04 / 2024

Arazi Vergisi yasası

Arazi Vergisi yasası

Türkiye sınırları içindeki tüm arsa ve araziler arazi vergisine tabi tutuluyor. Peki arazi vergisi nedir? Arazi vergisinin mükellefi kimdir? Arazi vergisi ne kadardır? İşte sorularınızın yanıtı...

Arazi Vergisi Kanunu!

Arazi Vergisi hususu ile ilgili yasal düzenlemeler, Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Arazi emlak vergisi 2021!

Arazi sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Değerli konut vergisi yasasının serüveni!

Değeri 5 milyon TL'yi geçen konutlar için vergi alınıyor. Değerli konut vergisinde beyanların 20 Mart 2020 tarihine ertelendiği, 1. taksit ödemenin 31 Mart 2020 tarihinde yapılacağı açıklandı. İşte meclisten çıkan değerli konut vergisi yasasının serüveni...

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

Arazi emlak vergisi 2019!

Arazi sahiplerinin her sene ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2019'da arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2019 oranları ne kadar?

Gayrimenkulde öncelik rehinli alacakların oldu!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İcra ve İflas Kanunu gereğince gayrimenkulde bina ve arazi vergisi alacakları rehinli alacaklardan sonra gelecek..

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Arazi emlak vergisi 2. taksiti 2017!

2017 yılı arazi emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart-Nisan-Mayıs aylarında gerçekleşti. Peki, arazi emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Arazi emlak vergisi 2017!

Emlak vergisi için 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Peki, emlak vergisini arazi sahipleri ne kadar ödeyecek? İşte arazi emlak vergisi 2017 oranları..

2017 yılı arazi ve bina matrahları arttırıldı!

2017 yılında uygulanacak maktu damga vergisi ve harç tutarları, bina ve arazi vergisi matrahları hesabındaki artış oranları ile tütün fonu tutarları Resmi Gazete'de yayınlandı...

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016!

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016..

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016!

2016 yılı bina, arsa ve arazi vergisi değerleri ile asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak oranlar tebliğ ile açıklandı. İşte emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016..

Arazi Vergisi yasası Haberi

Arazi Vergisi yasası

Arazi vergisi nedir?

Arazi vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar için ödenmesi gereken vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye sınırları içindeki tüm arsa ve araziler, bu vergiye tabi tutuluyor.


Arazi vergisi mükellefi kimdir?

Arazi vergisinin mükellefi arazinin maliki; varsa intifa hakkı sahibi; Her ikisi de yoksa araziyi malik gibi tasarruf eden oluyor.


Arazi vergisinin matrahı, binanın emlak vergisi kanuna göre tespit edilen vergi değeri oluyor.


Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar büyükşehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yüzde 100 artırımlı uygulanıyor. Bakanlar kurulu vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.


Buna göre büyükşehir belediye sınırları içerisindeki arazilerde binde 2, arsalarda ise binde 6 oranında vergi ödemesinin yapılması gerekiyor.


Arazi vergisini binanın maliki, varsa intifa...