09 / 05 / 2024

Arazi yetenek sınıflaması

Arazi yetenek sınıflaması

Arazi toplulaştırmasına ilişkin tüzük, 24 Temmuz 2009 tarihinde 27298 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tüzük kapsamında arazi toplulaştırması ve dağıtımı yapılmasına ilişkin usul ve esasları belirleniyor...

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Milli Emlak 5 bin liraya arazi satacak! O ilde asgari ücretin yarısından da ucuza arazi fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak 5 bin liraya arazi satacak... O ilde asgari ücretin yarısından da ucuza arazi fırsatını kaçırmayın... İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan o ihale ilanı...

Sınırdaş arazi mağdurları seslerini duyurmak istiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazi mağdurları ve şufa davaları'' konulu yazısını kaleme aldı.

Sınırdaş arazi sahiplerinin ön alım hakkı kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 7255 Sayılı Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanunun 20.maddesine göre, tarımsal arazilerin satılması durumunda yan parsel yani sınırdaş arazi maliklerine verilen ön alım hakkı kaldırıldı. 

Sınırdaş arazi sahibinin ön alım hakkı kaldırıldı!

Tarımsal arazilerin satılması durumunda yan parsel yani sınırdaş arazi maliklerine verilen önalım hakkı kaldırıldı. 

Kırgızistan-Özbekistan sınırında arazi kavgası!

Kırgızistan-Özbekistan sınırında taşlı dün akşam arazi anlaşmazlığı nedeniyle taşlı ve sopalı kavga yaşandı...

Koronavirüsün arsa piyasasına etkileri!

Remax7tepe arazi geliştirme direktörü Mert Başaran, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsünün gayrimenkul sektörüne etkisini değerlendirdi...

Arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Arazi alım satım işlemleri sırasında, merak edilen hususların başında gösterilen arazi ile tapuda yazan arazinin aynı olup olmadığı geliyor. Peki, satış için arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Taşınmaz sınırları nasıl belirlenir?

Arazi üzerindeki mülkiyet, kullanılmasında yarar olduğu ölçüde, üstündeki hava ve altındaki arz katmanlarını kapsıyor. Peki, taşınmaz sınırları nasıl belirlenir? İşte sınırların belirlenmesi esasları..

Havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza, su ayrım çizgileriyle sınırlanmış, üzerine düşen yağış sularının yer altı ve yüzeysel olarak tek bir çıkış noktasına ulaştığı arazi parçası olarak biliniyor. İşte, havza koruma sınırı yönetmeliği!

Cemaatlere iade edilen arazi sayısı 1.014'e ulaştı!

Başbakan Davutoğlu, gayrimüslim kanaat önderleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Türkiye'deki farklı inanç gruplarına yönelik reformlar kapsamında cemaatlere iade edilen arazi sayısının bin 14'e ulaştığı bildirildi.

Tarla arazi kira sözleşmesi!

Tarla arazi kiralamalarında da taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiralık arazi toplamı 100 dekarın üzerinde olanlar için Noter Onayı gerekiyor. İşte tarla arazi kira sözleşmesi..

Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün güzergahı netleşti!

Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün güzergahı nihayet netleşti. 1/100 bin ölçekli imar planına işlenen köprü, Gelibolu ve Lapseki’deki köylerin çehresini değiştirecek. Bölgedeki bazı köylerde halen dönümü bin TL’nin altında arazi bulmak mümkün...

Arazi yetenek sınıflaması Haberi

Arazi yetenek sınıflaması

ARAZİ TOPLULAŞTIRMASINA İLİŞKİN TÜZÜK


BİRİNCİ KISIM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


                Amaç

                MADDE 1 – (1) Bu Tüzüğün amacı; toprağın korunmasını esas alan bir yaklaşımla tarım arazilerinin hangi zorunlu durumlarda amaç dışı kullanılacağına, tarımsal üretim gücü yüksek büyük ovaların belirlenerek korunmasına ve arazi toplulaştırması ve dağıtımı yapılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


                Kapsam

                MADDE 2 – (1) Bu Tüzük, tarım arazilerinin korunması amacıyla tarım dışı amaçlı kullanım taleplerinin incelenmesi ve uygun görülmesi halinde izin verilmesi, büyük ovaların belirlenmesi ve korunması, köy gelişimi, kırsal alan düzenlemesi ve arazi toplulaştırması ile ilgili hususları kapsar.


   ...