04 / 05 / 2024

arazilere hisse belirleme

arazilere hisse belirleme

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda bir şirketin ortaklarının arazi aldığını ve paylarının şirket hisesi oranında olduğunu belirtti. Okuyucu bu durumda arazideki payını kaybetme ihtimalini sordu.

TOKİ Edirne Lalapaşa konut belirleme kurası!

TOKİ Edirne Lalapaşa konut belirleme kurası sonucu 59 adet konut için hak sahipleri belli olacak. Ödeme planı kapsamında 240 ay vade uygulanan projede fiyatlar 78 bin 145 TL'den başlıyor.

Yabancı yatırımcı Emlak Konut'tan 24,7 milyon dolar hisse aldı!

Yabancı yatırımcılar, ekim ayında Borsa İstanbul pay piyasalarında 167,8 milyon dolarlık net alış gerçekleştirildi. Yabancı yatırımcıların en çok alım yaptıkları hisse senetleri, arasında 24,7 milyon dolar ile Emlak Konut GYO da var.

Fenerbahçe Koleji için alınan arsanın hisse satışı gerçekleşti!

Fenerbahçe Koleji için satın alınan arsaya ait banka kredisinin ödenmesi amacıyla Sarı-Lacivert kulüp hisse satışı gerçekleştirdi.

Marmara Forum AVM'den, İBB'ye hisse ve arsa teklifi!

Belediyeye terk etmesi gereken alanları vermediği gerekçesi ile mayısta otoparkı mühürlenen Marmara Forum, İBB'ye hisse ve arsa teklif etti.

Gedik Yatırım hisse alım satım bildirimini yayınladı!

Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan yazılı açıklamaya göre Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş hisse alım satım bildirimini yayınladı.

Merter Şehir Parkı çevresindeki arazilere imar izni yok!

Birçok inşaat firmasının iştahını kabartan ve Veliefendi Hipodromu'nu da içine alan araziyi şehir parkı yapma sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevre arazilere de imar izni vermiyor.

Hisseli dükkanda hisse devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkı tamamen devredilebildiği gibi hisseli olarak da devredilebiliyor. Peki, hisseli dükkanda hisse devri nasıl yapılır? Hisse devri için gerekli olan belgeler nelerdir?

Özak GYO hisse geri alım programı SPK tarafından onaylandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Hisse geri alım başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onayı hakkında bilgilerini yayınladı.

Özak GYO hisse geri alımı için onay aldı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., hisse geri alım başvurularına Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onay verildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Paylı mülkiyet hisse satışı!

Paydaşların paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça paydaşlardan her biri malın paylaşılmasını isteyebiliyor. İşte, paylı mülkiyet hisse satışı!

Tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hisseli tapularda devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. İşte, tapuda hisse devri masrafları 2015!

Yabancı yatırımcının ilgisi arsa ve arazilere kaydı!

Türkiye'de yabancıya ilk 7 ayda 12 bin 300 konut satıldı. Geçen yıl toplamında ise 18 bin konut satılan yabancılar asıl ilgiyi ise arsa ve arazilere gösteriyor.

Mirasta mahfuz hisse oranları!

Kanuni mirasçılardan murise çok yakın olanlara tanınan miras hissesine mahfuz hisse deniyor. İşte, mirasta mahfuz hisse oranları!

arazilere hisse belirleme Haberi

arazilere hisse belirleme

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda bir şirketin ortaklarının arazi aldığını ve paylarının şirket hisesi oranında olduğunu belirtti. Burada kendisine miras hissesi kaldığını söyleyen okuyucu, şirket ortaklarının her sene kar payı aldığını ancak kendisine bir şey vermediklerini aktararak, ortakların hisselerini artırdıklarını bu sebeple kendi hisselerinin küçüldüğünü belirtti. Okuyucu, bu durumda arazideki payını kaybetme ihtimalini sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

İlk önce daha bir husus tekrar göz önüne alınmalı. Paylı mülkiyetlerde gayrimenkul, ortaklar arasında metrekare şeklinde tescillenmez, hisse oranları dikkate alınarak tescillenir. Evet, tapularına bakıldığında hisse oranının dışında bu hisseyle denk olan metrekare yazılı olabilir ama mesela tapuya gidip ‘bana 3 metrekare arsa tescil et’ derseniz bu yapılamaz. Pay şeklinde tescillenir. Bu durumda okuyucunun hissesinin 8000/... olarak belirtilmesinde bir yanlışlık...