04 / 05 / 2024

arazilere yol yapılması

arazilere yol yapılması

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda annesi ve kardeşiyle miras kalan tarlada paylı mülkiyetli hissedar olduklarını belirten okuyucu, arazinin diğer tarafına geçiş için yapılacak yolun kendi arazilerinden geçmesi durumunda ne olacağını sordu.

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na restoran, otel ve otopark yapılması meclis gündeminde!

Kırklareli'nde yer alan Dupnisa Mağarası'nın bulunduğu alana restoran, otel ve otopark yapılmasının yol açacağı zararlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bu yıl 438 kilometre otoyol yapılması planlanıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu sene 438 kilometre otoyol, 405 kilometre bölünmüş yol, 250 kilometre tek platformlu yol yapılması hedefleniyor.

Niğde Zengen-Ulukışla-Pozantı arası duble yol yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Zengen-Ulukışla-Pozantı yolunun duble yol yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Samsun-Hopa arasında yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi mecliste!

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Samsun-Hopa arasında yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi ile ilgili soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvana'a iletti...

Niğde Ulukışla-Adana Pozantı yol yapım çalışması mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla-Pozantı yol yapım çalışması ile duble yol yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Dönemin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu..

Karşıyaka'ya yapılması planlanan çöp tesisinin tartışmaları sürüyor!

Yamanlar'a yapılması düşünülen çöp tesisiyle ilgili ODTÜ ve Hacettepe üniversitelerinin verdiği olumsuz rapor tartışma konusu oldu. AK Parti Milletvekili Denizli, raporu Karşıyaka Belediye Başkan Akpınar'a yolladığını twitter'dan duyurdu.

AİBÜ'de yol yapımı için ağaçlar kesildi!

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde ( AİBÜ ) yapılması düşünülen yaklaşık 300 metrelik yol güzergahındaki ağaçlık alanda, yol çalışması başlatıldı. AİBÜ'de yol yapımı için ağaçlar kesildi.

Polat Yol Yapı sektöre hızlı girdi!

50 yılı aşkın tecrübesi ve 9 ülkede tamamladığı baraj, otoyol, demiryolu projeleriyle uluslararası pazarda kendini kanıtlayan Türkiye inşaat sektörünün köklü kuruluşlarından Polat Yol Yapı, gayrimenkul sektörüne iddialı bir giriş yaptı.

Eston Şehir'i Polat Yol Yapı bitirecek!

50 yılı aşkın tecrübesi, 9 ülkede tamamladığı baraj, otoyol, demiryolu projeleriyle uluslararası pazarda kendini kanıtlayan Türkiye inşaat sektörünün köklü kuruluşlarından Polat Yol Yapı, gayrimenkule iddialı girdi.

1945 yılında Pendik'in bucak yapılması istenmiş!

1945 yılında Pendik'in kasaba ve köylerden meydana gelen, ilçeden küçük bir mülki idare bölümü olan bucak yapılması istenmiş. Dolapdere, Kurtköy, Yayalar gibi semtleri de kendi bölgesine alması istenmiş.

Polat Yol Yapı Eston Şehir’le gayrimenkule hızlı girdi!

50 yılı aşkın tecrübesi, 9 ülkede tamamladığı baraj, otoyol, demiryolu projeleriyle uluslararası pazarda kendini kanıtlayan Türkiye inşaat sektörünün köklü kuruluşlarından Polat Yol Yapı, gayrimenkule iddialı girdi.

Polat Yol Yapı Eston Şehir basın toplantısı 8 Eylül'de!

Polat Yol Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat’ın ev sahipliğinde düzenlenecek ve Eston Şehir projesine ait genel bilgilerin paylaşılacağı basın toplantısı 8 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşecek...

Bamyasuyu-Eski Hal güzergahına yeni yol!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Bulvarı'ndaki trafik sıkışıklığını gidermek amacıyla Bamyasuyu-Eski Hal Pazarı güzergahında 35 metrelik yeni bir yol yapılmasının önünü açmak için kamulaştırma işlemleri tamamlanan 4 binayı yıktı...

arazilere yol yapılması Haberi

arazilere yol yapılması

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda annesi ve kardeşiyle miras kalan tarlada paylı mülkiyetli hissedar olduklarını belirten okuyucu, tarlanın güney sınırındaki arazinin sahiplerinin de akrabaları olduğunu, dedelerinden miras kaldığını belirtti. Akrabalarının yolu olmadığı için kendilerinden geçit hakkı istediklerini kaydeden okuyucu, arazilerinin mandalina bahçesi olduğunu belirtti ve mahkemeye gidilirse 'Mandalina bahçesinin ortasından yol geçirilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Okuyucunun açıkladığı olay, imar geçmemiş alanlarda yaşanır. Yola cephesi bulunmayan arazi sahiplerinin, yola çıkış için geçit hakkkı talep etme imkanı vardır ki bu da‘irtifak hakkı’ olarak geçer. Okuyucumun bahsettiği ihtimallerden biri; taraflar anlaşarak yola çıkışı bulunmayan parsele, kendi parselleri üzerinden geçit hakkı yapılabilir.

Bu sözlü değil daha çok yasal şekilde düzenlenmeli yani tapuya tescil edilmeli. Fakat taraflar arasında böyle bir...