18 / 05 / 2024

Arazileri doğaya yeniden kazandırma planı formatı

Arazileri doğaya yeniden kazandırma planı formatı

Arazileri doğaya yeniden kazandırma planı; İşletme faaliyetleri nedeniyle bozulan sahaların geriye düzenlenmesi, duyarlılığı sağlama, düzeltme, üst toprağı serme gibi işlemlerinin tümünü içeren süreç olarak tanımlanıyor...

Çaya dev zam! Cep yakan oran

ÇAYKUR, çay fiyatlarına ortalama yüzde 43 oranında zamlandırdı. Sektör paydaşları, ÇAYKUR'un önümüzdeki aylarda çaya yeniden yüzde 10-15 oranında bir zam daha yapabileceğini ifade ediliyor.

Apartmandan çıkan, doğaya koştu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün etkisiyle doğaya ilgi daha da arttı. Birçok kişi apartman dairelerinden çıkıp doğaya akın ettiler...

Pandemiden kaçan ünlüler doğaya akın etti!

Magazin dünyasının ünlü isimleri koronavirüs pandemisinde kalabalık şehirlerden kaçarak doğayla iç içe yaşamı tercih etti. Birçok ünlü isim sakin kasabalardan arsa veya ev satın aldı.

Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor!

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiren Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor. Elite Concept'te yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanıyor. 

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Gamze Özçelik köy hayatını seçti!

Şehrin gürültüsünden bunalan ünlüler çareyi doğaya sığınmakta buluyor. Eski oyuncu Gamze Özçelik, soba başında çekildiği fotoğrafını "Köy hayatını seçti" notuyla paylaştı.

Büyük şehirlerden köylere göç trendi!

Ünlüler arasında büyük şehirlerden köylere göç trendi hızla yayılıyor. İşte doğaya kesin dönüş yapan kendilerine yeni hayatlar kuran o ünlüler.

Ünlü dansçı Burçin Orhon köye yerleşti!

Şehrin gürültüsünden sıkılan ünlüler çareyi doğaya sığınmakta buluyor. Ünlü dansçılarından Burçin Orhon, köye yerleşti.

Doğada bin 500 TL'ye ev inşa etti!

Metropol şehir hayatından sıkılanlar kendini doğaya atıyor. Şehir hayatından koparak kendilerini doğada yeni bir inşa eden Elif ve 3.5 yaşındaki kızı Cana Işık evi için bin 500 TL harcadı.

Şehrin kaosundan doğaya kaçanlar Kemerville’i tercih etti!

Gün İnşaat’ın doğa içinde yeni bir yerleşim merkezi olarak ilgi çeken projesinde yer alan 40 adet bahçe ve çatı dubleksinden büyük kısmı satıldı. Kemerville’de kalan son 5 çatı dubleksine, alıcılar yüzde 15 indirimle sahip olma imkanı sunuluyor.

Çağlar Ertuğrul İzmir'e taşındı!

Genç oyuncu Çağlar Ertuğrul'da şehrin gürültüsünden bunalıp, çareyi doğaya sığınmakta buldu. Yakışıklı oyuncunun İzmir'e taşındığı öğrenildi.

Şua İnşaat’tan doğa dostu akıllı proje!

Şua İnşaat imzası taşıyan Elite Concept projesi doğaya dost akıllı ev sistemiyle hayata geçirildi. Yüksek tasarruf sağlayan sistem ile hem bütçe hem çevre korunuyor.

Hakan Altun Bodrum’dan ev aldı!

Doğaya sığınan ünlülere bir yenisi daha eklendi. Mandıra Filozofu filmini izleyen ünü sanatçı Hakan Altun Bodrum'dan ev satın aldı.

Arazileri doğaya yeniden kazandırma planı formatı Haberi

Arazileri doğaya yeniden kazandırma planı formatı

Arazileri doğaya yeniden kazandırma planı formatı!

Arazileri doğaya yeniden kazandırma planı; İşletme faaliyetleri nedeniyle bozulan sahaların geriye düzenlenmesi, duyarlılığı sağlama, düzeltme, üst toprağı serme, tohum ekme, fidan dikme, arazi yapısı uygun yerlerde rekreasyon alanları oluşturulması, bitkilendirme ve ağaçlandırma işlemlerinin tümünü içeren süreci olarak tanımlanıyor.


16/12/2003 tarihli ve 25318 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin ekinde yer alan Ek-I kapsamındaki bir projeyi gerçekleştirmeyi planlayan faaliyet sahipleri çevresel etki değerlendirmesine tabi projeler için çevresel etki değerlendirmesi raporunun eki olarak bu Yönetmelik ekinde yer alan Ek-I Doğaya Yeniden Kazandırma Planını ve bu planı aynen uygulayacağını gösterir noter tasdikli taahhüdü ilgili idari mercilere sunmak ve projelerini verilen kararlara göre gerçekleştirmekle yükümlüdürler.


Arazileri doğaya yeniden kazandırma planı formatı..

             (1)  Faaliyet...