28 / 04 / 2024

arazinin emlak vergisi

arazinin emlak vergisi

Sözcü Gazetesi yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Emekliler de arazinin emlak vergisini öder mi? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Arazi emlak vergisi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine (emlak vergisi) tabi tutuluyor. Arazi emlak vergisi 2015 ödemeleri 1 Mart 2015 tarihi itibarıyla başlıyor..

Emlak vergisi nerelere yatırılıyor?

Emlak vergisi, her sene gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Verginin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi oluyor. Peki, emlak vergisi nerelere yatırılıyor?

Boş arazinin emlak vergisi olur mu?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, boş arazinin emlak vergisi olur mu?

Miras, Emlak Vergisi’ne esas değer üzerinden vergilendirilecek!

Antalyalı bir vatandaş miras kalan arazinin emlak vergisi değerinin 860 lira olduğundan yola çıkarak bu tutar üzerinden vergi ödedi. Maliye ise vergi ödendikten bir gün sonra 66 bin liraya satılan arazi için ceza yazdı. Danıştay vatandaşı haklı buldu.

Hisseli ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor. Peki, hisseli ev emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Tarla emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi kanunu gereğince tarlalar için de arazi vergisi ödeniyor. Arazi Vergisinin matrahı arazinin bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor. Peki, tarla emlak vergisi oranı 2015 ne kadar?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman 2015?

Bina veya arazinin maliki, intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi son ödeme günü ne zaman 2015?

Emlak vergisi yatırma tarihleri 2015!

Emlak vergisi bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor. Peki, emlak vergisi yatırma tarihleri 2015 ne zaman?

Arazi emlak vergisi hesaplama formülü!

Emlak vergisi büyükşehir belediyelerinde zamlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehirdeki bir arazinin vergisi ne kadar? Büyükşehirde yer almayan arazinin vergisi ne kadar? İşte arazi emlak vergisi hesaplama formülü...

Hisseli tapuda emlak vergisi nasıl ödenir?

Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi ödüyor. Peki, hisseli tapuda emlak vergisi nasıl ödenir?

Ortak evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergiyi ödüyor. Peki, ortak evin emlak vergisi nasıl ödenir? Ortak evin emlak vergisinden muaf olunabilir mi?

Emlak vergisi sorgulama ve ödeme!

Emlak vergisini bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Peki, emlak vergisi sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır? Ne zaman yapılır?

Emlak vergisi mükellefi ölürse ne olur?

1319 sayılı Kanun gereğince bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergiyi öder. Peki, emlak vergisi mükellefi ölürse ne olur?

Emlak vergisi için beyanname örneği!

Emlak vergisinde her sene yeniden beyanname zorunluluğu bulunmuyor. Ancak, mükellefin değişmesi, arsa ve arazinin ifraz ve tevhidi gibi durumlarda beyanname veriliyor. İşte emlak vergisi için beyanname örneği...

arazinin emlak vergisi Haberi

arazinin emlak vergisi

Emekli Sandığı’na bağlı bir kurumdan emekliyim. Ankara’da 130 metrekare bir dairem var ve emekli maaşımdan başka da bir gelirim yok. Çok uzun yıllar önce Tekirdağ Şarköy’de tarla vasfında 263 metre kare bir yer almıştım. Şimdi orası arsa statüsüne geçmiş ancak oradan imar geçmemiş durumda, herhangi bir gelir de gelmiyor ve ekilmiyor. Ancak iki yıldır oraya yılda 218 TL vergi ödüyoruz. Belediyenin öne sürdüğü gerekçe, Tekirdağ Belediyesi’nin Büyükşehir olması imiş. Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?


Emlak Vergisi Kanununa göre, Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar, arazi vergisine tabidir. Belediye sınırları içinde belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılır. Belediye sınırlan içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin arsa sayılacağı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenir. Kiraya verilmemek kaydıyla belediye ve mücavir alan sınırlan...