15 / 05 / 2024

Archiprix Türkiye kazanan

Archiprix Türkiye kazanan

Archiprix – Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Yarışması’nın sonuçları açıklandı. 33 üniversiteden 176 projenin katıldığı yarışmanın birincisi Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Suriyeli Anas Mahli oldu.

Türkiye'de en yüksek kazanç getiren sektör ve meslekler belli oldu: Gayrimenkul ve inşaat ne kadar kazandırıyor?

TÜİK tarafından, Türkiye'de cinsiyet, meslek ve eğitim durumu bakımından en çok ve en az kazanan sektörler açıklandı. 2022 yılında aylık ortalama kişi başı kazanç 12 bin 450 Türk Lirası şeklinde belirlendi. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de mezunları en çok para kazanan bölümler hangileri? Lisans ve önlisans için tek tek açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı yüzde 71,7 şeklinde olurken; lisans mezunlarında ortalama iş bulma süresi ortalama 13,9 ay olarak belirlendi. İşte en çok iş bulabilen ve en çok kazandıran bölümler...

Vakıf GYO'ya Türkiye Mükemmellik Ödülü!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Vakıf GYO), KalDer tarafından verilen ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen “Türkiye Mükemmellik Ödülü”nü kazanarak, finans sektöründe bu ödülü kazanan ilk kuruluş oldu.

Türkiye kaybederken kazanan onlar oldu

Türkiye’de ekonomik tüm veriler krizi işaret ederken Türk Lirası ise tarihi değer kaybı yaşamaya devam ediyor. 3. Sınıf dünya ülkelerinin bile paraları TL’den değerli konuma yükselirken Türkiye’de bir kesim de kazanmaya devam etti.

Türkiye'de yılın otomobili belli oldu: 3 bin 710 puan alarak rakiplerini geride bıraktı

Türkiye'de otomotiv gazetecileri tarafından piyasadaki en iddialı otomobil modellerinin değerlendirildiği oylamada kazanan belli oldu. Citroen C4, Honda Civic, Hyundai Tucson, Mercedes-Benz C Serisi, Nissan Qashqai, Opel Mokka ve Renault Taliant finale kalmıştı.

Türkiye'nin en çok para kazanan şehri belli oldu! En az kazananlar ise bakın hangi iller çıktı?

Türkiye'de yıllık ortalama eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 2021 yılında 37 bin 400 TL iken, gelirin en yüksek olduğu bölge 51 bin 765 lira ile İstanbul oldu. İstanbul aynı zamanda en fazla gelir adaletsizliğine sahip şehir.

Türkiye'de en çok satan araba markası belli oldu! Güçlü rakibine şans tanımadı

Türkiye otomobil pazarı baharın gelmesiyle hareketlense de geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterdi. Pazarda artan rekabet en çok satan araba modelinde değişikliğe neden oldu. Sedan otomobil modelleri Renault ve Egea arasında kazanan Fransızlar oldu.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar TBMM'de!

2015 ile 2021 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişilere ilişkin soru önergesi sunuldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar meclis gündeminde!

2015-2021 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan yabancılar ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Greenox, Türkiye’nin “En Yeşil Binası” seçildi!

Teslim zamanı yaklaşan Greenox projesi ,  Sign of the City Awards’de “En Yeşil Bina” kategorisinde kazanan proje oldu. Greenox, Türkiye’nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikası’na sahip binası seçilmişti..

Türkiye'ye yatırım yapanlar yarının kazananı olacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye İmaj Kampanyası'nın tanıtım toplantısında hedeflerinin 7 ülkede 500 milyon kişiye doğrudan ulaşmak olduğunu belirtti.

ARCHIPRIX-Türkiye Mimarlık Öğrencileri yarışması sonuçlandı!

ARCHIPRIX- Türkiye 2016 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Ulusal Yarışması 21. yılında 256 proje başvurusu ve rekor katılım ile sonuçlandı.

Trump Türkiye emlak piyasasını nasıl etkiler?

ABD'de başkanlık seçimleri nihayet sonuçlandı ve kazanan Donald Trump oldu. Peki Trump'ın başkanlığı Türkiye emlak piyasasına nasıl yansıyacak?

Archiprix Türkiye kazanan Haberi

Archiprix Türkiye kazanan

Seranit Grup markası Serra Seramik’in desteğiyle, Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ve Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle 1996’dan bu yana düzenlenen Archiprix – Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme  Projeleri Yarışması sonuçlandı. Bu yıl 33 üniversiteden 176 projenin katıldığı yarışmada ödüller Ankara’da gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu. Archiprix – Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme  Projeleri Yarışması’nda Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Suriyeli Anas Mahli birinci olurken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi Yunus An ikinci ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi İrem Coşkun ise üçüncü oldu. Yarışmanın mansiyon ödüllerini Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Melek Güneysu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi Aybike Batuk ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencisi Damlanur İlipınar paylaşırken, sürdürülebilirlik ödülünü ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’nden Çağdaş Delen aldı. Yarışmada Serra Seramik Özel Ödülü’nün sahibi ise Uludağ Üniversitesi...