07 / 07 / 2024

ardahanda hortum faciası

ardahanda hortum faciası

Ardahan’da dün öğleden sonra başlayan sağanak yağmurun ardından Yeni Mahalle ve Karagöl Mahallesi’nde hortum kendini gösterdi. Hortumun etkisiyle çok sayıda binanın çatısı uçtu, evlerin camları kırıldı...

Erzincan'daki maden faciasında kritik gelişme: Altın için diri fayı 'ölü' gösterilmiş!

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Erzincan'daki maden faciasına ilişkin bir son dakika açıklaması geldi ve madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığına, ancak bu fayın projede ölü gösterildiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Meteoroloji’den hortum uyarısı! 26 il için sarı kod verildi! Hava durumunu kontrol etmeden dışarı çıkmayın!

Hazirana girmemize rağmen ülkemizde hala kuvvetli yağışlar meydana geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hortum ve dolu yağışına karşı uyardı! İşte detaylar!

Hava Durumu Uyarısı: 14 il için ani sel, dolu ve hortum riski var!

Yarın ülke genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da şiddetli yağış tahmini yapılıyor. 14 şehir için sel, su baskını, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

Altın ve dolar için tarih verildi! O tarihte ne fırtına ne kasırga resmen hortum geliyor! Altını doları olan aman dikkat

Yaptığı tahminlerle dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar için tarih verdi o tarihte ne fırtına ne kasırga resmen hortum geliyor! Altını doları olan acil baksın...

Esat Hırdavat İnşaat Hortum Yedek Parça Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esat Hırdavat İnşaat Hortum Yedek Parça Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli Tayfun Çakır tarafından kuruldu.

Topkapı Sarayı’nı restorasyon faciası mı bekliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür Bakanlığı’ndan alınarak, Cumhurbaşkanlığı’na devredilen Topkapı Sarayı’nın restorasyonu hakkında Meclis’te konuştu. İlgezdi, “Topkapı Sarayı’nı, restorasyon faciası bekliyor” diye konuştu.

Flexpex Hortum ile suya karışan kimyasalları önleyebilirsiniz!

Yüzde 3 oranında zekâ geriliğine de yol açtığı bilinen kauçuk ve EPDM gibi maddelerin suya karışmasını ve bakterilerin neden olduğu hastalıkları, suya karışan kimyasalları özelliğinde barındırmayan ‘Flexpex Hortum’ la önleyebilirsiniz.

Tema Flexpex ile evlerde su basmasını bitiren hortum!

Tema Yapı Malzemeleri, yeni geliştirdiği esnek bağlantı hortumu Flexpex ile evleri hortum patlaması kaynaklı su basması ve bundan doğan maddi zararlara karşı tam korumaya alıyor.

ABD'de hortum şeklinde kule tasarlandı!

ABD'nin Oklahoma eyaletinde mimarlar sıra dışı bir gökdelen tasarladı. Tulsa şehrinde yapılması planlanan dev binaya Hortum Kule adı verildi.

Muğla'da hortum evin çatısını uçurdu!

Muğla Milas'ta hortum nedeniyle bir evde hasar meydana geldi. Hortum sırasında evde bulunmadığını söyleyen ev sahibi, "Eve geldiğimde çatının 10 metre ileride olduğunu gördüm" dedi.

Marmaris'te hortum dehşeti!

Muğla Marmaris'te, sağanak yağış ardından kuvvetli fırtına ile hortum büyük hasara yol açtı. Yaklaşık 50 saniye süren hortumda çok sayıda evin çatısı uçtu ağaçlar devrildi.

Zonguldak Çaycuma Belediyesi 630 bin lira köprü tazminatı ödeyecek!

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 6 Nisan 2012’de aralarında dönemin Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in babası Kemal Gülşen’in de bulunduğu 11 kişinin öldüğü, 4 kişinin kaybolduğu köprü faciasında belediye tazminata mahkûm edildi.

Torunlar İnşaat, Ali Sami Yen'in tapusunu aldı!

Asansör faciasında 10 işçinin hayatını kaybettiği Torun Center İnşaat'ının yapıldığı Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı arazisine ait tapunun TOKİ tarafından Torunlar İnşaat'a devredildiği ortaya çıktı.

ardahanda hortum faciası Haberi

ardahanda hortum faciası

Ardahan’da dün öğleden sonra başlayan sağanak yağmurun ardından Yeni Mahalle ve Karagöl Mahallesi’nde hortum kendini gösterdi. Hortumun etkisiyle çok sayıda binanın çatısı uçtu, evlerin camları kırıldı. Elektrik tellerinin koptuğu afette çatılardaki güneş enerji sistemleri de yerle bir oldu. Hortumun bir anda geldiğini söyleyen mahalleliler, canlarını zor kurtardıklarını ifade etti. Evinin çatısı uçan Mustafa Dinç, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir gürültü duydum. Hemen fırladım balkona, hortumun üzerime geldiğini fark ettim. Çocuklarımı ve eşimi alıp banyoya sakladım. Her şey 30 saniye içerisinde olup bitti. Yaklaşık bir dakika sonra balkona çıktığımda gördüğüm manzarayla adeta şoka girdim. Bütün komşularımızın çatıları uçmuş halde. Hatta bazı çatılar bizim evin içerisine kadar girdi. Ağaçlar da kökünden sökülmüştü.”


Hortumun etkili olduğu mahallelerde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, olayda herhangi...