27 / 04 / 2024

arge merkezleri

arge merkezleri

Bakan Fikri Işık, ‘Üretim Reform Paketi’ni anlattı: Sanayicinin finansmana erişimi kolaylaştırılacak. Arsa ve bina maliyetlerini azaltacak düzenlemeler yapılacak. OSB’lerde arsası olup da yatırım yapmayanın canı yanacak.

Cazibe Merkezleri'ne 82 milyar liralık yatırım başvurusu yapıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri'ne 82 milyar liralık yatırım başvurusu yapıldığını bildirdi. Elvan, taleplerin Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır'da yoğun olduğunu söyledi.

Cazibe Merkezleri Programı meyvelerini vermeye başladı!

AK Parti hükümetince şehirler arasında gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak amacıyla 23 ilde uygulanmaya başlayan "Cazibe Merkezleri Programı" ilk meyvelerini vermeye başladı

Alışveriş Merkezleri Hizmet Başarı Ödülleri verildi!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nin düzenlediği AVM Yatırımları Konferansı'nda, "Alışveriş Merkezleri Hizmet Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

Cazibe Merkezleri Programı projesi son zamanların en net teşviği!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı için yaptığı açıklamada, projenin son dönemde ortaya koyulan en net teşvik olduğunu söyledi.

Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru geldi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru yapıldığını toplam yatırım tutarı için öngörülen rakamın 75 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Cazibe Merkezleri kamu alımlarına üs olacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada "Cazibe Merkezleri, ülke kalkınması için oldukça önemli bir program. Buralar kamu alımları için de önemli bir üretim üssü haline getirilecek" diye konuştu.

Cazibe Merkezleri’ne 7 milyarlık talep var!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada “Cazibe Merkezleri Programı için bu ayın 27’sine kadar resmi talepleri alıyoruz." dedi

Kilis, Cazibe Merkezleri Programı'na dahil edildi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na bazı Organize Sanayi Bölgeleri ile Kilis'te yer alan OSB de dahil oldu. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cazibe Merkezleri Programı'na 121 başvuru yapıldı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi projesi kapsamında toplam 121 ön kayıt başvurusu alındı. Bölgede yatırımın artırılması, işsizlik sorunun çözülmesi planlanıyor.

Cazibe Merkezleri Programı'na 2.5 milyarlık başvuru geldi!

MÜSİAD tarafından düzenlenen Cazibe Merkezleri Tanıtım Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı'na 2,5 milyar lira TL'lik başvuru geldiğini söyledi.

Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin 3 sorun mecliste!

Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin uygulamalar TBMM gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu yazılı soru önergesi hazırladı..

Öğrenci etüt eğitim merkezleri kapatılacak!

OHAL kapsamında hazırlanan 687 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete'de yayımlandı. KHK'ya göre kurum açma izni düzenlenmeyen öğrenci etüt eğitim merkezleri hakkında sürekli kapatma işlemi uygulanacak.

arge merkezleri Haberi

arge merkezleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, merakla beklenen Üretim Reform Paketi’nin ayrıntılarını anlattı. Işık, pakette üretimin önündeki engelleri kaldırmak için bir dizi düzenleme yapılacağını belirterek, Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) arsası bulunan ancak yatırım yapmayanlara uyarıda bulundu. Işık, “OSB’de arsası olup da yatırım yapmayanın, çivi çakmayanın canı yanacak” dedi. Uluslararası pazarlarda rekabet edebilen bir sanayiye altyapı oluşturmak için hazırlanan Üretim Reform Paketiyle, özellikle KOBİ’ler için finansmana erişim kolaylığı sağlanacağını vurgulayan Işık, şunları söyledi:

ARSA MALİYETLERİ AZALTILACAK

“Sanayicinin finansmana erişimini kolaylaştıracak düzenlemeler yapacağız. Bu çalışmada arsa ve bina maliyetlerinin azaltılmasına yönelik düzenlemeler olacak. Ayrıca krediye teminat oluşturacak bazı düzenlemeler yapacağız.

RADİKAL DÜZENLEMELER OLACAK

OSB ve yeni üretim bölgelerine yönelik düzenlemeler yapacağız. OSB’lerde yatırım yapılmayan arazilerin üretime kazandırılması için çok radikal düzenlemelere gideceğiz. OSB’sinde arsası...