18 / 05 / 2024

Arızi kazanç örnek

Arızi kazanç örnek

Arızi kazanç nedir? Arızi kazanç vergisi nedir? Arızi kazançların safi miktarı nasıl tespit edilir? İşte 193 kanun numaralı Gelir Vergisi Kanunu kapsamında bulunan yasal hükümler...

Kazan temizleme ve çamaşır ekleme özellikli Arçelik 10121 PMB çamaşır makinesinde 2 bin 500 TL indirim fırsatı başladı!

Arçelik’ten yeni evlenecek çiftlere ve çamaşır makinesi almak isteyen kişilere indirim müjdesi geldi. Arçelik, 10121 PMB çamaşır makinesinde 2 bin 500 TL indirim kampanyasını başlattığını duyurdu.

Garanti Bankası bonus vermek için adeta bahane arıyor! Arkadaşını davet et 250 TL bonus kazan! İşte detaylar...

Garanti bankası kampanyaları bu sefer de yakınlarınızı Mobil'e davet edin, 250 TL bonus kazanın! avantajı ile devam ediyor. Bu imkandan faydalanmak için Detaylar haberimizde...

Arızi kazanç nedir? Arızi kazanç ne demektir? İşte detaylar!

Arızi kazanç nedir? Arızi kazanç ne demektir? şeklindeki soruların yanıtları aranmaktadır. İşte merak edilen o detaylar…

3’lü Ankastre Set alımınızda Arçelik çay makinelerinde 1000 TL indirim devam ediyor! 13 Eylül 2022 fiyat listesi...

Arçelik, 3’lü Ankastre Set alımınızda size çay makinelerinde 1000 TL indirim veriyor. Fırsatın bitimine sadece 2 gün kaldı. Kampanya kapsamında Resital Çay Makinelerinde ya da Mini Telve Kırmızı Türk Kahve Makinesi alımında 1000 TL indirim kazanın. İşte 13 Eylül 2022 fiyat listesi….

Konut satışında Amerika ve Avrupa’daki modeller örnek alınmalı!

Türkiye'de sayılarının 300 bine ulaştığı belirtilen konut mağdurları senelerdir çözüm arıyor. Uzmanlar Türkiye'de ev alım satımında Amerika ve Avrupa’daki satış modellerinin örnek alınması gerektiğine dikkat çekiyor. 

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

Sağlık sektörünün başarısı yabancıya konut satışını artıracak!

Sağlık alanındaki örnek uygulamaların Türkiye üzerindeki ‘güvenli liman’ algısını pekiştirdiğine dikkat çeken DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Salgın sonrası sağlıktaki başarının, daha fazla yabancı yatırımcının Türkiye’ye yönelmesi yönünde bir etki yapacak” dedi.

İhtiyacımız planlı ve mühendislik hizmeti almış bir yapılaşma!

AFAD Başkanı Güllüoğlu, "Afet yönetimi açısından başarılı bir örnek var. Umarım bu heyelanlar tekrarlanmaz ancak planlı ve mühendislik hizmeti almış bir yapılaşma bizim ihtiyacımız." dedi...

Çarşamba Ortaöğretim Eğitim Kampusu tamamlanıyor!

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar yaptığı açıklamada “Yeşilırmak kıyısında inşaatları devam eden Ortaöğretim Eğitim Kampusu ile ilçemiz, Ülkemizin örnek yatırımlarından birine daha kavuşuyoruz.” diye konuştu.

Çarşamba'daki dönüşüm çalışmaları Türkiye'ye örnek oluyor!

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.  

Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası örnek ödeme planları!

Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası örnek ödeme planları haberimizde yer alıyor. Konutta kampanya dönemi yarından itibaren başlayacak...

Gülşen ve Ozan Çolakoğlu Seyrantepe'den 1.8 milyon TL’ye ev alıyor!

Pop müziğin başarı ismi Gülşen ile aranjör eşi Ozan Çolakoğlu, mutlu aile yaşamlarıyla sanat dünyasının örnek çiftleri arasında yer alıyor. 

Gayrimenkul sektöründe büyük yarış var!

"Özellikle son yıllarda gayrimenkul sektörü baş döndürücü bir hızla büyüyor, Bu süreçte de farklı olan, tüketicinin beğenisini kazanan başarıyı kazanıyor, projesini kolay satıyor'' diyen Enes Su, sektöre ciddi anlamda taze kan pompalayan genç patronlardan biri olmayı çoktan başarmış.

Arızi kazanç örnek Haberi

Arızi kazanç örnek

Arızi kazanç nedir?

Arızi kazanç, sürekli yapılmayan veya ara sıra yapılan ticari ya da serbest meslek faaliyetlerinden doğan kazanç türü olarak tanımlanıyor. Peki arızi kazançlar nelerdir? Arızi kazanç vergisi nedir?


Gelir Vergisi Kanununda vergiye tâbi arızi kazançlar şu şekilde sıralanıyor:

1. Arızi olarak ticarî muamelelerin icrasından veya bu nitelikteki muamelelere tavassuttan elde edilen kazançlar. 

2. Ticarî veya ziraî bir işletmenin faaliyeti ile serbest meslek faaliyetinin durdurulması veya terk edilmesi, henüz başlamamış olan böyle bir faaliyete hiç girişilmemesi, ihale, artırma ve eksiltmelere iştirak edilmemesi karşılığında elde edilen hâsılat. 

3. Gayrimenkullerin tahliyesi veya kiracılık hakkının devri karşılığında alınan tazminatlar ile peştemallıklar (kiracıya ait tesisat ve malların tahliye ve devri sırasında kiralayan veya yeni kiracıya devrinde doğan kazançlar dahil). 

4. Arızi olarak yapılan serbest meslek faaliyetleri dolayısıyla tahsil...