10 / 05 / 2024

arjantin ekonomisi son durum

arjantin ekonomisi son durum

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

İngiltere ekonomisi küçülmeye gidiyor! Veriler şoke etti!

İngiltere ekonomisi, açıklanan son verilere göre; ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,3 daraldı. İşte detaylar…

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

Türkiye'nin kriz notunda son dakika gelişmesi: Yeniden rekor kırdı 'İflas demek kaos demek' uyarısı

Türkiye ekonomisi adım adım çöküyor mu? Açıklanan son dakika verisine göre kredi iflas riskini gösteren CDS puanları yeni bir rekor kırdı. Son açıklanan veriyle birlikte kredi iflas riski 900'ü aştı. Verilerin açıklanmasından sonra DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bu işin şakası yok" dedi.

Brent petrol son 4 ayın en düşük seviyesine geldi! Brent petrol fiyatları ne kadar oldu?

Dünya üzerinde pandemiyle başlayan ekonomik daralma, Rusya Ukrayna savaşıyla iyice ipleri gerdi. Dünyanın en büyük ekonomisi ABD başta olmak üzere diğer ülkelerin ekonomilerinde beklenen resesyon endişesi brent petrol fiyatlarını son 4 ayın en düşük seviyesine çekti.

Türkiye ekonomisi 2020'de yüzde 1,8 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2020'de yüzde 1,8, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 5,9 büyüme gösterdi.

Türkiye ekonomisi son çeyrekte yüzde 6 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2019 yılında yüzde 0,9 büyüme gösterirken , geçen yılın son çeyreğinde ise yüzde 6 büyüdü.

Almanya ekonomisi dördüncü çeyrekte büyüme kaydetmedi!

Almanya ekonomisi 2019 yılının son çeyreğinde zayıf seyrini sürdürdü. Mevcut belirsizliklere ek olarak ortaya çıkan yeni koronavirüs salgını 2020 görünümünü de olumsuz etkiliyor...

İnşaatta son durum ne?

Türkiye ekonomisi 2018 yılının ilk 3 ayında yüzde 7,4’lük büyüdü, inşaat sektörü ise ilk çeyrekte yüzde 6,9 büyüme ile son 4 yılın en yüksek büyüme rakamını elde etti...

Türkiye ekonomisi 2017'de yüzde 7,4 büyüdü!

TÜİK verilerine göre, Türkiye ekonomisi yılın son çeyreğindeki büyüme oranı yüzde 7,3 oldu. Ekonomi geçen yıl yüzde 7,4 büyüdü.

ABD ekonomisi yatırımlarla büyüyecek!

ABD ekonomisi, 2016 yılının son çeyreğinde yüzde 2,1 büyüdü. ABD Başkanı Donald Trump, görevi süresince büyümeyi vergi reformu ve altyapı yatırımlarıyla canlandırmayı planlıyor.

Türkiye ekonomisinin son çeyreği için müjdeli haber geldi!

15 Temmuz darbe girişiminin etkisiyle Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.8 küçülürken son çeyrek için müjdeli haber geldi.

ABD ekonomisi yüzde 4.6 büyüdü!

ABD'de Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) yılın ikinci çeyreğinde beklentileri karşılayarak yüzde 4,6 arttı. Amerikan ekonomisi, böylece 2011'in son çeyreğinden bu yana en yüksek büyüme oranını kaydetti.

arjantin ekonomisi son durum Haberi

arjantin ekonomisi son durum

Arjantin Ekonomi Bakanı Martin Guzman, Ulusal Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, ülkenin dış borcunun yeniden yapılandırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Arjantin ekonomisinin içinde bulunduğu duruma dikkati çeken Guzman, "Arjantin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşıyor. Ülke, sürdürülemez bir borç yükünden muzdarip ve bu durum çözülemezse, ülkenin yaşadığı makroekonomik çöküş derinleşecektir." dedi.

Guzman, Arjantin'in gelişmesi için borçtan kurtulması gerektiğini belirterek, "Son yıllarda fakirlik yüzde 28,6'dan yüzde 35,4'e yükseldi ve tırmanmaya devam ediyor. Ülkenin üretken kapasitesinde gelişme olmadan kamu borcunda sert bir büyüme oldu. Ödenemeyen borç yükünden kurtulmayı şiddetlendiren durgunluk dinamiğini kırmak gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; alacaklılarla yapılacak borç müzakerelerinde izlenecek strateji için Guzman, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikaları belirlemesine izin verilmeyecek." ifadesini kullandı.

Guzman, borçların yeniden yapılandırılmasına...