29 / 04 / 2024

Arkeolojik kazı yapılan alanlar

Arkeolojik kazı yapılan alanlar

2010-2016 yılları arasında arkeolojik kazı yapılan alanlarını, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM gündemine taşıdı..

Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması mecliste!

Ankara Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beykoz'da sit alanına yapılan kafeye tepki! 

Beykoz halkının çivi çakamadığı bir bölgede SİT ve 1. Derece Arkeolojik Kazı alanı olan araziye yasalara aykırı olarak yapılan cafe tepkilere sebep oldu. 

Konak'ta yapılan define kazıları mecliste konu oldu!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve kamulaştırılan bazı binalarda yapılan define kazıları meclis gündemine taşındı..

Arkeolojik kazı yapılan alanlara ilişkin 3 soru mecliste!

2010-2016 yılları arasında arkeolojik kazı yapılan alanlarını, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM gündemine taşıdı..

Antalya Demre'de sit alanında yapılan inşaat sorunu TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya'nın Demre ilçesindeki Gürses Mahallesi'nde birinci derece arkeolojik sit alanında yapılan inşaatla ilgili işlemler ve zarar gören tarihi eserler hakkında iki ayrı soru önergesi hazırladı..

İzmir'deki arkeolojik kazılarına ayrılan bütçe meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye genelinde ve İzmir İli'nde yürütülen arkeolojik kazılara ve bu çalışmalara ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa Gölyazı Mahallesi'nde arkeolojik kazı çalışmaları başladı!

Bursa Nilüfer Belediyesi, 2300 yıllık Gölyazı Mahallesi'nde arkeolojik kazı çalışmaları başlattı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey "Çevre düzenlemesi yapılarak Kız Ada'nın kültür turizmine kazandırılması hedefleniyor" dedi.

Muğla Büyükşehir'den arkeolojik kazılara destek!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla ili genelinde yapılan kazılara destek vermek için arkeolojik kazı çalışmalarının devam ettiği bölgeler için protokol imzaladı

Tarihi Yarımada'da yapılan inşaatlar meclis gündemine taşınıyor!

Meclis'e taşındı Tarihi Yarımada Fatih'te SİT alanlarına yapılan inşaatlar Meclis gündemine taşınıyor. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Sultanahmet'te inşaatı süren bir otelin temel kazısında çıkan tarihi kalıntıları İçişleri Bakanlığı'na sordu Sit derecesi

İzmir'deki arkeolojik kazılar onay bekliyor!

Kent kültürüne ve turizme büyük katkı sağlayan arkeolojik kazılar, bakanlık sözleşmesi onayına takıldı. zmir Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsor olduğu kazılara, İzmir Ticaret Odası ve kazıların yapıldığı ilçelerin belediyeleri destek veriyor

Konak Tüneli'ndeki arkeolojik kazılar tamamlandı!

Konak Tüneli'ndeki arkeolojik kazılar tamamlandı. Kazılar sırasında, çalışma yapılan bölgenin çevresi sac levhalarla kapatılmıştı. Yolların daralması ve kazıların şeffaf bir şekilde yapılmadığı iddiasıyla duruma tepki gösteren vatandaşlar olmuştu.

Giresun Adası'nda arkeolojik kazı çalışmaları yapılıyor!

Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç, Giresun Adası'nda başlatılan arkeolojik kazı çalışmalarının bu yıl da devam etmesini planladıklarını söyledi. Güleç, "Adada yüzey araş tırmalan yaparak kazı çalışmaları için 4 bölge belirledik. " dedi.

Gezi Parkı'ndaki akşam yapılan durak sökülüyor!

Taksim Topçu Kışlası'nın yapılacağına yönelik haberlerin ardından böyle bir kazının başlaması çevredekilerin tepkisine yol açtı. Gece yapılan durağın sabah saatlerinde sökülmeye başlanması ise çevredekileri şaşırttı.

Arkeolojik kazı yapılan alanlar Haberi

Arkeolojik kazı yapılan alanlar


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2010-2016 yılları arasında arkeolojik kazı yapılan alanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Gürer'in soruları

1- Ülkemizde 2010-2016 yılları arasında kaç alanda arkeolojik kazı çalışması yapılmıştır?


2- Halen devam eden kaç bölgede kazı çalışması vardır? Devam eden kazı çalışmasını yürüten ekiplerin kaçı yerli ve yabancıdır? Kaç kazı alanında çalışmalar sonlandırılıp sergileme çalışmaları başlatılmıştır?


3- Arkeolojik kazı çalışması yapılan alanlarda, kazı çalışmalarının yapıldığı dönemler ile çalışma öncesi ve sonrası dönemlerde eserlerin korunması için nasıl bir güvenlik tedbiri alınmaktadır? Kazı alanlarındaki güvenlik tedbiri alan görevliler nasıl...