29 / 04 / 2024

Arkeolojik sitler ilke kararı

Arkeolojik sitler ilke kararı

7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı ile, Arkeolojik Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararının uygulanmasında yaşanan sorunların değerlendirilmesi sonucunda bir madde eklendi..

Arkeolojik sitler koruma ve kullanma koşulları!

Arkeolojik Sitler, Koruma ve Kullanma Koşullarına ilişkin 14 Temmuz 1998 gün ve 594 sayılı ilke kararında, uygulamada çıkan sorunlar, mevzuatla çelişen hususlar ve çözümleri düzenleniyor...

MİT bir ilke imza attı, bu kez doktor ve sağlıkçı personel alacak! Diyetisyen, Biyolog, Fizyoterapist, Hemşire...

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personel alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda bir ilke imza atan MİT, sağlık personeli ve doktor alımı yapacak. İşte MİT personel alımına ilişkin tüm ayrıntılar...

Ford Türkiye’de otomotiv sektöründe bir ilke imza atmaya hazırlanıyor

Ford Türkiye “geleceği bugünden yaşa” söylemi kapsamında otomotiv sektöründe bir ilke imza atarak, Ford Dijital Stüdyo’yu sanal evrene taşıyor. Stüdyo Ford araçların performanslarını deneyimleme imkanı da sunacak.

Çeşme'de arkeolojik sit alanının korunması için alınacak tedbirler mecliste!

13 Ağustos 2020 tarihinde İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yaşanan yangın sonrasında arkeolojik sit alanının korunması için Bakanlığın alacağı tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı!

Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı 21 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özhan Atalay, GittiBu ile bir ilke imza attı!

Era Gayrimenkul ve Century 21 Genel müdürlüklerini yapmış olan Özhan Atalay, gayrimenkul danışmanlarının amatörce kredi kartın ile işlem bedeli almalarını sağlayacak bir sistem kurarak sektörde bir ilke imza attı.

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulundan ilke kararı!

Tehlikeli, hasarlı, yıkılmaya yüz tutmuş veya yıkılmış olduğunun tespiti yapılan tescilli taşınmaz kültür varlığı kalıntılarına ilişkin ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Arkeolojik kazı yapılan alanlara ilişkin 3 soru mecliste!

2010-2016 yılları arasında arkeolojik kazı yapılan alanlarını, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM gündemine taşıdı..

Urla Gülbahçe arkeolojik sit alanı imar planı askıda!

İzmir Urla İlçesi, Gülbahçe Mahallesi, 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı...

ÇATIDER 'Yapı Okulu' ile bir ilke imza atıyor!

ÇATIDER, inşaat sektöründe bir ilke imza atıyor. ÇATIDER, çatılarda çok daha kalifiye ve donanımlı çalışanların görev almasını hedefliyor. ‘Yapı Okulu’, kademeli olarak tüm yapı sektörüne de katkı sağlayacak.

Doğal sit alanlarında GES ilke kararı!

Doğal sit alanlarında güneş enerjisi santrali (GES) ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte ilke kararı kapsamında yer alan hükümler..

Doğal sit alanlarında RES ilke kararı!

Doğal sit alanlarında rüzgar enerjisi santralleri (RES) ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çorum İskilip'te arkeolojik sit alanı ilan edildi!

İskilip Kuz Köy ve Harun Köy arası Kızlan mevkiinde bulunan tarihi alanda tamamlanan araştırmalar sonucunda; 23.000 metrekare alan Arkeolojik Sit Alanı ilan edilerek Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Mirası olarak tescillendi.

Arkeolojik sitler ilke kararı Haberi

Arkeolojik sitler ilke kararı

Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı 27 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karar ile, Arkeolojik Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararının uygulanmasında yaşanan sorunların değerlendirilmesi sonucunda bir madde eklendi.


İLKE KARARI


Kültür ve Turizm Bakanlığından:


Toplantı No. ve Tarihi   : 39        07.04.2016               

Karar No. ve Tarihi     : 562      07.04.2016                                                                                  

ANKARA

KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA YÜKSEK KURULU İLKE KARARI


Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 05.11.1999 tarih...