27 / 04 / 2024

Çeşme'de arkeolojik sit alanının korunması için alınacak tedbirler mecliste!

Çeşme'de arkeolojik sit alanının korunması için alınacak tedbirler mecliste!

13 Ağustos 2020 tarihinde İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yaşanan yangın sonrasında arkeolojik sit alanının korunması için Bakanlığın alacağı tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, 13 Ağustos 2020 tarihinde İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yaşanan yangın sonrasında arkeolojik sit alanının korunması için Bakanlığın alacağı tedbirlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''13.08.2020 tarihinde Çeşme'nin Ildırı bölgesinde başlayan yangın bölgedeki makilik alanlarının yanmasına 200 hektarlık bir alanın yok olmasına sebep olmuştur. Ayrıca bu yangın, yaşam alanlarını da tehdit etmiştir. Bu alanın arkeolojik sit alanı olduğu bilgisi de mevcuttur'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- Çeşme'nin Ildırı mahallesinde 13.08.2020 tarihinde gerçekleşen  yangında yok olan 200 hektarlık arkeolojik sit alanı özelliğine sahip alanın korunması noktasında Bakanlığınızın alacağı  tedbirler neler olacaktır? 
2- Tarihi önemi olan ve yangının da gerçekleştiği bölgeye dair  Bakanlığınızın sorumluluk alanına giren konu başlıkları nelerdir? 
3- Bu başlıklar çerçevesinde ele alınabilecek eylem planı noktasında Bakanlığınızın ne tür bir çalışması olacaktır? 
 


Geri Dön