30 / 04 / 2024

çeşme arkeolojik sit alanı

çeşme arkeolojik sit alanı

13 Ağustos 2020 tarihinde İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yaşanan yangın sonrasında arkeolojik sit alanının korunması için Bakanlığın alacağı tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme projesindeki sit değişikliğine tepki!

İzmir’in Kanal İstanbul’u şeklinde belirtilen Çeşme Projesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgenin niteliğinde değişikliğe gitti. Çevrecilerin açtığı davalar sonucunda, Danıştay tarafından bilirkişi incelemesi yapılması kararı alındı. 

Çeşme’de sit alanında usulsüz yapılan yapılar için yıkım kararı!

Acun Ilıcalı ve futbolcu Mesut Özil’in ultra lüks villalarının da bulunduğu Çeşme Alaçatı’da Veryeriler İnşaat tarafından inşa edilen gayrimenkul projesine ilişkin İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan dikkat çeken bir karar çıktı.

Çeşme'de arkeolojik sit alanının korunması için alınacak tedbirler mecliste!

13 Ağustos 2020 tarihinde İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yaşanan yangın sonrasında arkeolojik sit alanının korunması için Bakanlığın alacağı tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 21.9 milyon TL'ye satılık doğal sit alanı!

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Musalla Mahallesi 441 ada, 38 parselde yer alan 54 dönüm tarla tapulu 1. derece doğal sit alanını 21 milyon 893 bin 262 TL'ye satıyor...

Çeşme'nin sit sınırlarını yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde sit sınırlarını yeniden belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İzmir Çeşme’nin Dalyan Mahallesi’nde yeni sınırlar dünkü Resmi Gazete’te açıklandı. 

Kındılçeşme kamp alanı kullanıma kapatıldı!

Antalya Kemer’deki Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan 1’inci derece doğal sit alanı Kındılçeşme’nin statüsü ‘kamp alanı’ olarak değiştirildi. Kamp alanı yüksek duvarlarla çevrilerek halkın kullanımına kapatıldı.

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Urla Gülbahçe arkeolojik sit alanı imar planı askıda!

İzmir Urla İlçesi, Gülbahçe Mahallesi, 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı...

Çeşme’de rüzgar enerji santrali kuruluyor!

İzmir Çeşme’de sit alanı içerisinde kurulmak istenen rüzgar enerji santrali için mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı ve alınan “ÇED gerekli değildir” raporunu iptal etmesine rağmen, santral kurulumu için bölgedeki ağaçlar söküldü. Bu duruma bölge halkı ve ekolojistler tepki gösterdi.

Kastamonu Kırkçeşme dönüşümden yararlanamıyor!

Kastamonu’nun en eski muhtarlarından biri olan Kırkçeşme Mahallesi Muhtarı Tahsin Sakallıoğlu, mahallesinin sit alanı olması nedeniyle kentsel dönüşüm imkanlarından yararlanamadıklarını kaydetti.

çeşme arkeolojik sit alanı Haberi

çeşme arkeolojik sit alanı

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 13 Ağustos 2020 tarihinde İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yaşanan yangın sonrasında arkeolojik sit alanının korunması için Bakanlığın alacağı tedbirlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''13.08.2020 tarihinde Çeşme'nin Ildırı bölgesinde başlayan yangın bölgedeki makilik alanlarının yanmasına 200 hektarlık bir alanın yok olmasına sebep olmuştur. Ayrıca bu yangın, yaşam alanlarını da tehdit etmiştir. Bu alanın arkeolojik sit alanı olduğu bilgisi de mevcuttur'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- Çeşme'nin Ildırı mahallesinde 13.08.2020 tarihinde gerçekleşen  yangında yok olan 200 hektarlık arkeolojik sit alanı özelliğine sahip alanın korunması noktasında Bakanlığınızın alacağı  tedbirler neler olacaktır? 
2- Tarihi önemi olan ve yangının da gerçekleştiği bölgeye dair ...