27 / 04 / 2024

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.



İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, denizden yaptığı denetimler kapsamında Dalyan Mahallesi Hacettepe Koyu'ndaki bir taş binanın kaçak olduğunu belirledi. Bunun üzerine 1. derece doğal ve 3. derece arkeolojik sit alanına yapılmış binanın yıkımına karar verildi. Bina sahibi G.S.E'ye kararını gönderen belediye ekipleri, 1 ay içerisinde karara uyulmaması sebebiyle iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bina sahibi hakkında suç duyurusu

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Anadolu Ajansı muhabirine, kent genelinde yaptıkları denetimlerle, 2017'den sonra yapı kayıt belgesi alınmış ve inşaatına başlanmış binaların denetimini gerçekleştirdiklerini belirtti. Yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi için belediyelerle iş birliği yaptıklarını dile getiren Albayrak, "Burası doğal sit alanı. Kaçak yapının buradan kaldırılmasını sağlayacağız. Çeşme ilçesinde 912 binanın yapı kayıt belgesi iptalini gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Albayrak, kaçak binaların yıkım çalışmalarının bakanlık tarafından takibinin yapıldığını belirterek, doğal yapıyı korumak için Çeşme ve İzmir'in diğer ilçelerindeki denetimlerini sürdürdüklerini söyledi. Ömer Albayrak, kaçak taş binanın sahibi hakkında da  İzmir  Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundukları bilgisini verdi. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise "Çeşme'de betonlaşmaya, yapı kirliliğine izin vermeyeceğiz. Öncelikle hazine ve belediye arazilerindeki kaçak yapıların önüne geçeceğiz. Bize kalan mirası koruyacağız." diye konuştu.

 

İzmir’deki yapıların yüzde 50'si riskli!


Geri Dön