29 / 04 / 2024

Antalya Demre'de sit alanına inşa edilen villa mühürlendi!

Antalya Demre'de sit alanına inşa edilen villa mühürlendi!

Antalya Demre'de koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında salgını fırsat bilip, kaçak villa inşa edildi. Belediye tarafından villa mühürlenirken, yıkılacağı da belirtildi...



Antalya'nın Demre ilçesinde, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında koronavirüs salgını sürecinde yapılan kaçak villayı belediye ekipleri mühürledi.

Habertürk'te yer alan habere göre; Demre'ye bağlı Kekova Koyu'ndaki birinci derece doğal sit sınırları içinde korunması gereken kültür varlığı olan, yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu Koyun Adası'nın karşısında inşa edilen villa, Demre Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi. Demre'nin Üçağız Mahallesi'nde 1304 metrekarelik zilyetliği olan, içinde 1990 yapımı 98,50 metrekarelik ev ve zeytin ağaçları yer alan fakat yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu arazinin, mirasçıları tarafından İstanbul'da yaşayan kişiye satıldığı öğrenildi. 

Antalya Demre de sit alanına inşa edilen villa mühürlendi!

BEYANLA YAPI KAYIT BELGESİ ALINMIŞ

Bu kişi tarafından yapılaşmanın yasak olduğu, kesinlikle korunması gereken alandaki 98.50 metrekarelik yapıya 7 Kasım 2018 tarihinde, beyana dayalı olarak yapı kayıt belgesi düzenlendiği ortaya çıktı. Bu yapının daha sonra 6 Nisan 2020'de noter aracılığıyla M.A. adlı kişiye devredildiği öğrenildi. Koronavirüs salgını sürecinde yıkılan yapının yerine ise çelik konstrüksiyon ve ahşap balkonlu villa yapıldığı kaydedildi. Bitme aşamasına gelinen villa, Sahil Güvenlik ekipleri gözetiminde Demre Belediyesi ekiplerince dün mühürlendi. Antalya'nın Demre ilçesinde, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında koronavirüs salgını sürecinde inşa edildiği ortaya çıkan kaçak villa, yıkılacak.

Antalya Demre de sit alanına inşa edilen villa mühürlendi!

'İZİN VERMEYECEĞİZ, YAPIYI YIKACAĞIZ'

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Akıl alır gibi değil. Adamlar kesinlikle yapılaşmanın yasak olduğu, korunması gereken kültür varlığı olan bölgeye villa inşa ediyor. Verilen yapı kayıt belgesi de geçerli değil. Beyana dayalı olduğu için gözden kaçmış. Bu bölgede yapı kayıt belgesi verilmesi olanaksız. Yer hazine arazisi. Tapusu da yok. Üçağız Mahallesi'nde evine çivi çakan vatandaş mahkeme kapısında sürünüyor. Adamlar 3 gün içinde 'Elimizde yapı kayıt belgesi var' diyerek 15- 20 işçi çalıştırarak, kaçak malzeme taşıyarak, villa inşa ediyor. Buna izin vermeyeceğiz. O cennet yeri birilerinin yasal olmadan villa inşa etmesine geçit vermeyeceğiz. Yasal süreci tamamlayarak bu yapıyı yıkacağız" diye konuştu.

Arnavutköy’de 2 mahalleye 2 sağlık ocağı inşa ediliyor!

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villası mühürlendi!

Sivas'taki Gök Medrese hizmete açılmaya hazırlanıyor!

Levent Camisi'nin temeli yaz ortasında atılacak!


Geri Dön