28 / 04 / 2024

ARKIMEET 2014 konuşmacıları

ARKIMEET 2014 konuşmacıları

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin mimarlık alanında her yıl düzenlediği en büyük etkinlik olan ARKIMEET bu sene, VitrA öncü sponsorluğunda 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da, Four Seasons Bosphorus'ta “Ya Sonra?” temasıyla yapılacak.

Nisan'da devalüasyon mu var?

Ödüllü yazar, Podcaster, Konuşmacı, Girişimci ve Yatırımcı Bora Özkent, X sosyal medya hesabındaki açıklamasında, en geç 2024'ün ikinci çeyreğinde büyük bir devalüasyon olacağının garantilendiğini belirtti. Peki vatandaşlar bu duruma ne diyor? İşte Özkent'in o açıklamasına gelen yorumlar...

Dünyanın en büyük Bitcoin konferansına katılım yarı yarıya düştü

Geçen yıl 35.000 olan Bitcoin 2023 etkinliğine yaklaşık 15.000 katılımcı bekleniyor - muhtemelen "kripto kışı" olarak bilinen gerilemenin bir sonucu. ABD başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. da planlanan konuşmacılar arasında yer alıyor.

Mevcut binalar sıfır karbonlu binaya dönüşebilir mi?

Rapido 2021 Online Konferans Serisi konuşmacılarından Edward Mazria, sıfır karbonlu binaların önemini ve mevcuttaki binaların bu binalara dönüşüp dönüşemeyeceğini anlattı.

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nın konuşmacıları belirlendi!

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması’nın dördüncüsünün konuşmacıları belirlendi...

Sıfır enerji binalar, ZeroBuild Forum’20 de ele alınacak!

Çevre, ülke ekonomisi ve bireysel kazanım özelinde büyük bir öneme sahip olan ‘Sıfır Enerji Binalar’, Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Forum’20’de uluslararası konuşmacılar ve tüm ilgili paydaşların katılımı ile ele alınacak.

Kanal İstanbul Çalıştayı'ndan ne çıktı?

Kanal İstanbul Çalıştayı'nda bazı konuşmacılar "Projeyle çevresel boyut, su ve ekoloji boğazın doğal akış dengesi bozulacaktır" derken, projenin toplumsal boyutunun göz ardı edildiği vurgulandı...

Milletle alay eder gibi Kanal İstanbul çalıştayı düzenlediler!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ünal, "Biz diyoruz ki 'Kanal İstanbul'u yapalım', çıkmışlar böyle adeta milletle alay eder gibi çalıştay düzenlemişler. Çalıştayda konuşmacı olarak, bilim insanı olarak çağrılmış akademisyenlerin ne jeoloji ile ilgisi var ne çevre ile ilgisi var" dedi...

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 3 Aralık'ta! 

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 3 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Zirvede Türkiye’den ve yurt dışından konuşmacılar dünya ve Türkiye’deki inşaat sektörünün geleceğine dair öngörülerini paylaşacak..

Bursa Ekonomi Gazetecileri kentsel dönüşümü konuştu!

Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen panelde kentsel dönüşüm konuşuldu. Panelde yer alan konuşmacılar kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

İnşaat sektöründe BİM teknolojisi!

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler, Amerika, Kanada, Avrupa ve Türkiye’den uzman konuşmacılar, “BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm” Sempozyumunda bir araya geldi.

Survivor yarışmacılarına Nef Sancaktepe'den 2+1 daire!

Survivor'da yarışma tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ödülü sahiplerini buldu. Kıbrıs’taki büyük finale sayılı günler kala düzenlenen ödül oyununu kazanan şanslı yarışmacılar Nef Sancaktepe’de dört adet 2+1 dairenin sahibi oldu.

Survivor'da dev ödül: 4 yarışmacıya Nef Sancaktepe'den ev!

Survivor 106. bölümde yarışmacılar anneleri ile birlikte yarışacak, kazanan 4 yarışmacıya ev hediye edilecek.

Prefabrik Yapı A.Ş. öğrencilerle buluşmaya devam ediyor!

Prefabrik Yapı A.Ş, Sakarya Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.Prefabrik Yapı A.Ş. Genel Müdürü . Mustafa Tolunay’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğrencilere; Sürdürülebilir Yapılar, BIM (Yapı Bilgi Modeli) ve Endüstri 4.0 genel başlığı altında bilgilendirdi..

ARKIMEET 2014 konuşmacıları Haberi

ARKIMEET 2014 konuşmacıları

Tema “Ya Sonra?”

Teknoloji ve teknolojinin hayatımıza kattığı iletişim biçimlerinin, fiziksel çevremizin; çalışma, eğlenme ve yaşama mekanlarımızın, kentlerimizin değişmesi ve dönüşmesindeki rolü ne? Mimarlığın, şehirlerin, şehirlerdeki hayatın ve insanlığın "Ya Sonra?"sı ne olacak? ARKIMEET 2014 bu belirsizlik ortamını “Ya Sonra?” sorusu ile masaya yatıracak.  

ARKIMEET tema metnindeki sorulara ulusal ve uluslararası 60’ı aşkın konuşmacının katılımıyla cevap aranıyor.


ARKIMEET'te Kimler Olacak?

Mimarlık ve tasarım dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak ARKIMEET 2014'ün öne çıkan bazı konuşmacıları ise şöyle:

Sagrada Família tamamlama projesinin baş mimarı Mark Burry
MIT SENSEable City Lab'ın yürütücüsü Carlo Ratti
West 8'in ortaklarından Martin Biewenga
Multidisipliner tasarımcı Christophe Pillet
Fransız mimar ve akademisyen Odile Decq
Ekonomist Emin Çapa
İletişimci Levent Erden
Gazeteci Özcan Yüksek


Pecha Kucha'da Herşey 400 Saniyeye Sıkıştırılacak

Japonca "fiskos" anlamına gelen Pecha Kucha, her bir slaytın 20 saniyede anlatılmaya...