30 / 04 / 2024

Milletle alay eder gibi Kanal İstanbul çalıştayı düzenlediler!

Milletle alay eder gibi Kanal İstanbul çalıştayı düzenlediler!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ünal, "Biz diyoruz ki 'Kanal İstanbul'u yapalım', çıkmışlar böyle adeta milletle alay eder gibi çalıştay düzenlemişler. Çalıştayda konuşmacı olarak, bilim insanı olarak çağrılmış akademisyenlerin ne jeoloji ile ilgisi var ne çevre ile ilgisi var" dedi...



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Balıkesir'de AK Parti İl Başkanlığını ziyareti sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomisini hızla iyileştirdiğini söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin, Suriye'den Libya'ya sınır güvenliğini ve toprak bütünlüğü sağladığını ifade eden Ünal, şunları söyledi:

"Ama muhalefete bakıyorsunuz işte yerli araba yapıyorsunuz 40 tane kulp takıyorlar. Diyoruz ki 'Kanal İstanbul'u' yapacağız.' Neden? Çünkü Kanal İstanbul tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. Yıllık ortalama 25 bin gemi kapasitesi İstanbul Boğazı, şu anda 50 bin gemi kapasitesine çıkmış durumda. Bundan 2-3 gün önce yine bir biliyorsunuz tanker kazası yaşandı ve bu gemilerin yüzde 20'si çok ciddi risk taşıyan yük taşımacılığı yapıyorlar. Biz diyoruz ki 'Kanal İstanbul'u yapalım',  çıkmışlar böyle adeta milletle alay eder gibi çalıştay düzenlemişler. Çalıştayda konuşmacı olarak, bilim insanı olarak çağrılmış akademisyenlerin ne jeoloji ile ilgisi var ne çevre ile ilgisi var. Akademisyenin bir tanesi çıkmış diyor ki 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'da hadımlığa yol açabilir.' Yani bu milletin aklı ile adeta alay eder gibi bir komedi sergiliyorlar."

Ünal, "Biz bu aklıselimini kaybetmiş, makuliyetini kaybetmiş, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve AK Parti düşmanlığı gözlerini kör etmiş bu muhalefetle zaman geçirmeyeceğiz" diye konuştu. 

Kanal İstanbul için ilginç tespit!

Bakan Cahit Turhan Kanal İstanbul için tarih verdi!
 


Geri Dön