18 / 05 / 2024

Arnavutluk Ethem Bey Camii

Arnavutluk Ethem Bey Camii

TİKA, Arnavutluk Diyanet İşleri Başkanlığı İşbirliğiyle, başkent Tiran'ın sembollerinden Ethem Bey Camii'nin restorasyon projesini de gündeme aldı. 19’uncu yüzyılda inşa edilen cami, uzun yıllar müze olarak kullanılsa da 26 yıldır ibadete açık.

Arnavutluk'taki Ethem Bey Camisi restore ediliyor!

Arnavutluk Tiran'da yer alan tarihi Ethem Bey Camisi'nin restorasyonu, TİKA tarafından başlatıldı.

Arnavutluk Ethem Bey Camii restore edilecek!

TİKA, Arnavutluk Diyanet İşleri Başkanlığı İşbirliğiyle, başkent Tiran'ın sembollerinden Ethem Bey Camii'nin restorasyon projesini de gündeme aldı. 19’uncu yüzyılda inşa edilen cami, uzun yıllar müze olarak kullanılsa da 26 yıldır ibadete açık.

Diyanet Vakfı, Balkanların en büyük camisini yapacak!

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Tiran merkezde bulunan tek cami olan Ethem Bey'de sadece 60 kişinin ibadet edebildiğine işaret eden Palakoğlu, yüzde 70'i Müslüman kente buranın küçük geldiğini ve cemaatin sığmadığını vurguladı...

Bey Sarayı yeniden yapılacak!

Osmanlı'nın ilk sarayı olan Bursa'daki Bey Sarayı, yeniden yapılacak. Şehrin fethinden sonra Tekfur Sarayı'nın üstüne yapılan sarayın sadece bir duvarı günümüze kadar ulaşabildi. Sarayın çizimlerinde gezginlerin notları ve gravürlerden yararlanıldı.

Beylikdüzü Bey Kasrı iletişim!

Beykule İnşaat tarafından hayata geçirilen Beylikdüzü Bey Kasrı iletişim bilgilerine haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Projede 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daireler mevcut...

Beyşehir'de karavan turizmi!

Karaburun Plajı, mesire alanları, inanç turizmi ve yayla turizmi açısından şanslı bir ilçe olan Beyşehir'e karavanlarıyla gelerek konaklayan veya turlarla gelen turistler seyrine doyum olmayan gün batımını izleyerek keyifli zaman geçiriyorlar.

Beyşehir turizme açılıyor!

Konya Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gölüyle meşhur ilçenin tarihi ve doğal güzellikleriyle tam bir turizm kenti olması gerektiğini belirterek bu alanda çalışma başlattı.

Beyşehir Karaburun Plajı, plaj ve yayla keyfini bir arada yaşama fırsatı sunuyor!

Konya'da yer alan Beyşehir Gölü Milli Parkı' nda açılan Karaburun Plajı'nda başta gurbetçiler olmak üzere tatilciler, plaj ve yayla keyfini bir arada yaşama fırsatı buluyor.

Beyşehir'de metruk binalar yıkılıyor!

Beyşehir Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan, bakımsızlık ve ilgisizlik yüzünden yıkılma ve çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan, çevreye tehlike saçan metruk ve terk edilmiş binaları yıkıyor.

Beylikdüzü Bey Kasrı ödeme planı!

İstanbul Avrupa Yakası Beylikdüzü'nde inşa edilen ve içinde; 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçeneklerinin yer aldığı Beylikdüzü Bey Kasrı ödeme planı...

TOKİ Konya Beyşehir Devlet Hastanesi 2015'te açılacak!

TOKİ Konya Beyşehir Hamidiye Mahallesi’nde 150 yataklı devlet hastanesi inşa edecek. 95 milyon TL proje bedeline sahip Yeni Beyşehir Devlet Hastanesi projesinin 2015 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor...

Bey Kasrı satış ofisi!

Bey Kasrı satış ofisi bilgileri haberimizin içinde yer alıyor. Projede yüzme havuzu, kurban kesim alanı, mescid, çocuk oyun alanları, fitness salonu, buhar odası, spor alanları, kreş, kapalı otopark ve mini hayvanat bahçesi bulunuyor.

Bey Kasrı ödeme planı!

İstanbul Avrupa Yakası Beylikdüzü'nde inşa edilen ve Beykule İnşaat tarafından konumlandırılan Bey Kasrı ödeme planı kapsamında projede banka kredisi ile ödeme yapılabiliyor. Projede 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar mevcut.

Arnavutluk Ethem Bey Camii Haberi

Arnavutluk Ethem Bey Camii

Balkan yarımadasının güney ülkesi Arnavutluk'ta Osmanlı mirası eserlerden biri de Ethem Bey Camii. Tiran'daki en önemli Osmanlı eseri olan caminin inşasına 1793 yılında, Arnavutluk Valisi Barçınlı Süleyman Paşa'nın torunu olan Molla Şaban Bey tarafından başlandı. Ancak Molla Şaban Bey'in vefatının ardından uzun yıllar caminin inşası tamamlanamadı. Yaklaşık 10 yıl sonra sonra oğlu Ethem Bey, inşa sürecini tekrar başlattı ve tarih 1819'u gösterdiğinde Ethem Bey Camii Tiran’da yükseldi.


Osmanlı’nın Balkan coğrafyasındaki nadide eserlerinden olan Ethem Bey Camii çok az restorasyon geçirerek bugüne kadar ayakta kalmayı başardı. Sekizgen şeklinde tek kubbeli yapının iç ahşap revakları ve duvarları renkli ağır kalem işi nakışlarla süslü. Balkanlar'da yaygın olan bir sanat anlayışı olan bu izler, Osmanlı döneminin mimari usullerine de işaret ediyor.


Arnavutluk Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan...