05 / 07 / 2024

arsa arazi vergileri 2018

arsa arazi vergileri 2018

Arsa ve arazisi olanlar 2018 yılı içerisinde bazı vergileri ödemekle mükellef oluyor. Peki, kimler hangi vergileri ödeyecek?

Milli Emlak 10 bin TL'den başlayan fiyatlarla 42 gayrimenkul satıyor! Arsa, arazi alacaklara müjde!

Milli Emlak, Isparta ve Erzincan'daki toplam 42 adet arsa ve araziyi 10 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar dikkat! Gaziantep ve Bursa'daki 44 arsa-arazi satışa çıktı!

Gaziantep ve Bursa'da yer alan 44 adet arsa ile arazi için satış ihalesi düzenleniyor. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 10 Temmuz ve 17 Temmuz'da yapılacak.

Tarla alacaklar bu ayrıntıya dikkat! Araziniz yüzde 30 küçülebilir…

Birçok kişi konut yerine, arsa, arazi ve tarlaya yatırım yapmaya başladı. Peki toprak yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli? Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan, önemli bir noktaya dikkat çekerek yatırımcıları uyardı…

10 yıl sonra 1 dönüm tarla parasına 1 ev alınacak günler gelecek!

Konut ve arsa, arazi yatırımı sık sık gündem oluyor. Yatırımcılar hangi gayrimenkulün daha çok kazandırdığını merak ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, konuya ilişkin çok konuşulacak bir açıklama yaptı. İşte o açıklama... 

Uzmanı açıkladı: Toprak yatırımı yapacaklar kısa, orta, uzun vade stratejisi belirlemeli… İşte o formül

Arsa, arazi, tarla genellikle uzun süreli bir yatırım aracı olarak görülüyor ancak doğru yapıldığında kısa vadede de yüksek getiri sağlayabiliyor. Toprak yatırımcısı Arif Güdül, arsa, tarla alacakların da yatırım sepetini kısa, orta ve uzun vadeli olarak planlaması gerektiğini söyledi.

Yatırımcılar dikkat! 50 -60 bin lirayla arazi alınacak bölgeler

Arsa, arazi ve toprak yatırımına gün geçtikçe ilgi artıyor. Küçük bütçelerle yapılan yatırımların birkaç yıl içinde katlanarak değer kazandığını belirten Aksel Melkonyan, 50 -60 bin TL bütçe ile yatırım yapılacak yerleri açıkladı. İşte Denizli, Manisa ve Bilecik'teki o bölgeler

Milli Emlak 3 ilde arsa, arazi ve avlulu ev satıyor! Milli Emlak arsa satış!

Milli Emlak 3 ildeki 9 adet gayrimenkulü satıyor. Gayrimenkuller arasında iş yeri, arsa, arazi ve avlulu ev yer alıyor. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Arazi yatırımında popüler iller ve bölgeleri hangileri? Alırken ve beklerken nelere dikkat edilmeli?

Toprak yatırımına talep artarken, arsa, arazi, tarla alım satımları rekor sayıya ulaştı. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, arazi yatırımında çok kazandıran yerleri ve yatırım yaparken ve yaptıktan sonra nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

SGK, Ankara, Yalova, Sakarya'da arsa, arazi ve bina satıyor! 420 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Sosyal Güvenlik Kurumu, Ankara, Yalova, Sakarya'da yer alan 36 adet arsa, arazi ve binayı satıyor. Peki 3 şehirdeki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? İşte detaylar... 

Toprak yatırımından servet yapmanın püf noktaları. Uzmanı açıkladı

Arsa, arazi ve toprağa yatırım yapmak isteyenlerin sayısı giderek artıyor. Peki toprak yatırımı yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor. Toprak yatırımcısı Arif Güdül, topraktan servet yapmanın yollarını açıkladı.

İki şehirde satılık arsa, arazi ve dükkanlar! Tek tek açıklanan bu tarihleri kaçırmayın!

Kayseri ve Balıkesir'de yer alan arsa, arazi ve dükkanlar satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 21 Mayıs ve 22 Mayıs'ta yapılacak.

Ev, arsa, arazi alacaklara uyarı: Emlakçıların bu tuzaklarına düşüp paranızı kaptırmayın!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, gayrimenkulde emlakçı dolandırıcılığına dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Sinop'ta 30 adet arsa ve arazi, Ankara'da 10 adet 1+1, 2+1 ev satılıyor! 

Sinop Boyabat ve Ankara Polatlı'da yer alan 40 adet arsa, arazi ve konut satılıyor. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte o ilanlar...

arsa arazi vergileri 2018 Haberi

arsa arazi vergileri 2018

Arsa ve arazisi olan kimseler, sahip oldukları bu gayrimenkuller için bazı vergileri ödemekle mükellef oluyor. Arsa ve araziler için her sene ödenmesi gereken vergi emlak vergisi olarak karşımıza çıkıyor. 

Emlak vergisini, Türkiye sınırları içerisinde arsa ve arazisi olan herkes ödüyor. Arsa veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında vergi mükellefi oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Arazi vergisi muafiyeti

Vergiye tabi iken muaflık şartlarını kazanan araziden dolayı mükellefiyet, bu olayın vukubulduğu tarihi takibeden taksitten itibaren sona eriyor.

Kanunların verdiği yetkiye dayanılarak tasarrufu yasak edilen arazinin vergisi, mükelleflerce keyfiyetin vergi dairesine bildirilmesi veya vergi dairesince re'sen tespit edilmesi üzerine, yasaklama tarihini izleyen taksitlerden itibaren bu hallerin devam ettiği sürece alınmıyor.

Deprem, su basması, yangın gibi tabii afetler sebebiyle yanan, yıkılan...