07 / 05 / 2024

arsa kaks emsal nedir

arsa kaks emsal nedir

Emsal bir diğer ifade ile kat alanı katsayısı, inşaat çalışmaları yapılacak bir projenin kesin sınırlarını belirleyen değere deniyor. İşte arsa emsal hesaplama formülüne ilişkin hususlar...

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

Yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak?

Katlar alanı katsayısı (KAKS) (Emsal), yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirlendi. Peki, yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak? Emsal oranı yüzde kaçtır?

Yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Arsasının emsal değerini artıranlar dikkat!

Kamuoyunda rant vergisi olarak bilinen ‘değer artış payı’, imar değişikliklerinde geçerli olacak. Buna göre bir arsa imara açıldığında ya da bir binanın emsal oranı arttığında değer artış payı alınacak.

Emlak Konut Bakırköy Yenimahalle arsa ihalesi 25 Şubat'ta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Bakırköy Yenimahalle Arsa Sarışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesi 25 Şubat 2016 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Söz konusu olan arsanın emsal değer 1,50.

İzmir Ege Mahallesi'ndeki emsal sorunu çözülemiyor!

Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm konusunda sıkıntı bir türlü çözülmüyor. Ev Sahipleri Derneği Başkanı Kayhan Anıl 'emsal' sorunu ile ilgili mağduriyet olduğunu vurguluyor. Arsa sahipleri emsal değerlerinin yukarı çekilmesini istiyor.

TAKS KAKS nereden öğrenilir?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırlarını belirliyor. Peki, TAKS KAKS nereden öğrenilir? TAKS KAKS oranları nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

TAKS KAKS formülü nedir?

Bir arsa üzerinde ne kadar alanda kaç katlı bina inşa edilebileceği, TAKS ve KAKS oranlarına göre yapılan hesaplama neticesinde tespit ediliyor. Peki, TAKS KAKS formülü nedir?

KAKS'a dahil olmayan alanlar!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?

İnşaat KAKS hesaplama 2015!

Bir arsa üzerine inşaat yapmadan önce binanın ne kadar alana yayılacağı ve katlar alanı toplamının ne olacağı gibi hesaplamaların yapılması gerekiyor. Peki, KAKS nasıl hesaplanır? İşte inşaat KAKS hesaplama 2015..

Palmadoro Velvet Projesi arsa sahiplerine tanıtıldı!

Palmadoro Velvet Towers Sunumu, Türkiye'de ilk imar ve emsal transferi süprizi... May Palmadoro Arap ortağıyla birlikte yapacağını duyurduğu Palmadoro Velvet Projesi Fikirtepeli arsa sahiplerine dün hak sahiplerine tanıtıldı.

Emsal oranı hesabı nasıl yapılır?

Yapıların kesin sınır ve kat sayılarını belirleyen oranlar; emsal veya kat alanı katsayısı (KAKS) olarak ifade ediliyor. Peki bir inşaatın emsal oranı hesabı nasıl yapılır? Emsal nasıl hesaplanır?

KAKS oranları 2015!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılacağı zaman inşaatın kesin sınırları yapılacak KAKS ve TAKS hesaplamaları ile tespit ediliyor. İşte İmar yönetmeliklerine göre belirlenen KAKS oranları 2015..

arsa kaks emsal nedir Haberi

arsa kaks emsal nedir

Arsa emsal hesaplama!

Yapıların kesin sınır ve kat sayılarını belirleyen emsal veya kat alanı katsayısı (KAKS) olarak ifade ediliyor. Bir arsa üzerinde kaç emsal yapı yapılacağı, belediye tarafından verilen imar durum belgesinde belirtilen KAKS değeri ile bulunuyor.


Emsal hesabına, katlar alanı bodrum kat, asma kat, çekme ve çatı katı ve kapalı çıkmalar dahil kullanılabilen bütün katların ışıklıklar dahil edilmiyor. Peki "Arsa emsal değeri nasıl hesaplanır?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arsa kaks hesaplama ..

KAKS değeri, 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında değişkenlik gösteriyor. KAKS değeri arsanın özelliklerine göre bu değerlerden birini veya değer aralıklarını alıyor. Belirlenen KAKS değeri, arsa alanı ile çarpıldığı takdirde, kat alanı bulunmuş oluyor.


KAKS hesaplama formülü

KAKS oranı x Arsa...