07 / 05 / 2024

arsa kaks

arsa kaks

Emsal bir diğer ifade ile kat alanı katsayısı, inşaat çalışmaları yapılacak bir projenin kesin sınırlarını belirleyen değere deniyor. İşte arsa emsal hesaplama formülüne ilişkin hususlar...

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

TAKS KAKS nereden öğrenilir?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırlarını belirliyor. Peki, TAKS KAKS nereden öğrenilir? TAKS KAKS oranları nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

TAKS KAKS formülü nedir?

Bir arsa üzerinde ne kadar alanda kaç katlı bina inşa edilebileceği, TAKS ve KAKS oranlarına göre yapılan hesaplama neticesinde tespit ediliyor. Peki, TAKS KAKS formülü nedir?

KAKS'a dahil olmayan alanlar!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?

İnşaat KAKS hesaplama 2015!

Bir arsa üzerine inşaat yapmadan önce binanın ne kadar alana yayılacağı ve katlar alanı toplamının ne olacağı gibi hesaplamaların yapılması gerekiyor. Peki, KAKS nasıl hesaplanır? İşte inşaat KAKS hesaplama 2015..

KAKS oranları 2015!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılacağı zaman inşaatın kesin sınırları yapılacak KAKS ve TAKS hesaplamaları ile tespit ediliyor. İşte İmar yönetmeliklerine göre belirlenen KAKS oranları 2015..

Kat alanı katsayısı (kaks) (emsal)!

Herhangi bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar, belli bir sınırlama dahilinde yapılıyor. Örneğin yapının kat alanı katsayısı (kaks) (emsal) ile kat alanı belli bir sınırda yapılıyor...

TAKS KAKS problemleri!

İnşaat projelerinde; arsa üzerinde nasıl bir yapı tasarlanacağı, kat katlı olacağı ve ne kadarlık bir alan üzerinde kullanılacağının yanıtları TAKS KAKS problemlerinin de yanıtını oluşturuyor...

Arsa emsal değeri nedir?

KAKS ve inşaat yoğunluğu olarak da bilinen arsa emsal değeri nedir? Arsa emsal değer hesaplamaları nasıl yapılır? Bir parsel üzerinde yapılacak yapının alan sınırlarını belirleyen arsa emsal değeri...

Arsa yatırımının 10 püf noktası

Türkiye'nin 1 numaralı emlak uzmanı Tebernüş Kireçci arsa yatırımcıları için kaleme aldı.

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 20 milyon YTL muhammen bedelle arsa satacak.

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

arsa kaks Haberi

arsa kaks

Arsa emsal hesaplama!

Yapıların kesin sınır ve kat sayılarını belirleyen emsal veya kat alanı katsayısı (KAKS) olarak ifade ediliyor. Bir arsa üzerinde kaç emsal yapı yapılacağı, belediye tarafından verilen imar durum belgesinde belirtilen KAKS değeri ile bulunuyor.


Emsal hesabına, katlar alanı bodrum kat, asma kat, çekme ve çatı katı ve kapalı çıkmalar dahil kullanılabilen bütün katların ışıklıklar dahil edilmiyor. Peki "Arsa emsal değeri nasıl hesaplanır?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arsa kaks hesaplama ..

KAKS değeri, 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında değişkenlik gösteriyor. KAKS değeri arsanın özelliklerine göre bu değerlerden birini veya değer aralıklarını alıyor. Belirlenen KAKS değeri, arsa alanı ile çarpıldığı takdirde, kat alanı bulunmuş oluyor.


KAKS hesaplama formülü

KAKS oranı x Arsa...