03 / 10 / 2024

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı sınırı

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı sınırı

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerindeki artış, 2017 yılı için uygulanan değerlerin yüzde 50’sini geçemeyecek..

Belediyeler, 102 bin TL'den başlayan fiyatlarla 28 adet arsa ve arazi satıyor! İki şehirde Ekim fırsatı!

Belediyeler, Samsun ve Konya'da yer alan 28 adet arsa ve araziyi 102 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. Peki ihale tarihleri ne zaman? İşte ayrıntılar...

Uzmanı, arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için Kayseri’de fırsat gördüğü bölgeleri açıkladı!

Arsa ve arazi yatırımları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı üzerinden Kayseri’de orta ve uzun vadede fırsat gördüğü bölgeleri açıkladı.

Milli Emlak 160 bin TL'den başlayan fiyatlarla 5 adet arsa ve araziyi satıyor! 

Milli Emlak, Gümüşhane ve Manisa'da 160 bin TL'den başlayan fiyatlarla 5 adet arsa ve arazi satıyor. Peki satış ihaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar... 

İki ilde 33 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi fırsatı!

Çorum Alaca Belediyesi ve Burdur Milli Emlak iki şehirde toplam 53 adet arsa ve araziyi satışa çıkardı. İşte fiyatları 33 bin TL’den başlayan gayrimenkullerin satışıyla ilgili ayrıntılar…  

Bursa ve Edirne’de 50 adet arsa ve arazi satılıyor! Bu tarihlere dikkat! 

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Edirne Milli Emlak iki şehirde toplam 50 adet arsa ve araziyi satışa çıkardı. İşte 429 bin 880 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak gayrimenkullerle ilgili ayrıntılar...

Milli Emlak, Bursa ve Sakarya'da 8 taksitle arsa ve arazi satıyor! 

Milli Emlak,  Bursa ve Sakarya’da yer alan toplam 7 adet arsa ve araziyi 8 taksitle satıyor. İşte satışla ilgili ayrıntılar... 

Belediye Başkent’te 103 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor!

Ankara Kızılcahamam Belediye Başkanlığı toplam 9 adet arsa ve araziyi satışa çıkardı. 103 bin TL’den başlayan arsaların satış ihalesine katılım için gerekli şartlar tek tek açıklandı. 

Milli Emlak, 70 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor! 

Milli Emlak, Bursa ve Sivas'ta 33 adet arsa ve araziyi 70 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

'Arsa ve araziye yatırım yapan kazanır' diyen gayrimenkul uzmanı 5 maddede nedenini açıkladı! 

Arsa ve arazi yatırımı konusunda yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, arsa ve arazi yatırımının neden önemli olduğunu 5 maddede açıkladı.  

Uzmanı, arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için Balıkesir’de dönümü 60-70 bin TL'ye alınacak yerleri açıkladı!

Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı üzerinden arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için Balıkesir’de dönümü 60-70 bin TL'ye alınacak yerleri açıkladı.

Belediyelerden iki şehirde satılık 3 arsa ve arazi!

Aydın ve Afyonkarahisar’da yer alan arsa ve araziler için satış ihalesi düzenleniyor. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 6 Eylül ve 11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Kahramanmaraş ve Konya’da 12 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satılıyor!

Belediyeler, Kahramanmaraş ve Konya’da 16 adet arsa ve araziyi satışa çıkardı. İşte 12 bin TL’den başlayan arazilerin satışıyla ilgili ayrıntılar...

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için 'nokta' yerler! Uzman isim fiyatlarıyla birlikte açıkladı!

Konut alamayan yatırımcılar son zamanlarda arsa ve arazi yatırımına yönelmeye başladı. Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan, toprak yatırımcıları için' nokta' yerleri açıkladı.

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı sınırı Haberi

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı sınırı

Emlak vergisine esas olmak üzere takdir komisyonlarınca 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerindeki artış, 2017 yılı için uygulanan değerlerin yüzde 50’sini geçemeyecek.

Kanunen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri, takdir komisyonları tarafından 4 yılda bir tespit ediliyor.

Emlak vergisi değerinin hesaplaması, takdir işleminin yapıldığı yılı takip eden ikinci yıldan başlamak suretiyle her yıl, bir önceki yıl birim değerinin söz konusu dönem için tespit edilen yeniden değerleme oranının yarısı nispetinde artırılan arsa ve arazi metrekare birim değerleri ile yapılıyor.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Gelir İdaresi Başkanlığının Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında, Torba Yasa ile eklenen geçici maddeye açıklık getirildi.

Tebliğe göre, takdir komisyonları tarafından 2017'de 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde...