30 / 04 / 2024

arşiv müzesi mi kurulacak

arşiv müzesi mi kurulacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, arşiv müzesi kuracaklarını ve bugüne kadar ilkel yöntemlerle korunmaya çalışılan tarihi belgeler ile eserleri sergileyeceklerini ifade etti.

Altın alalım mı, bekleyelim mi? Altının efendisi İslam Memiş 'son şans' dedi, tarih verdi!

Altın fiyatları, bayramın bitmesiyle birlikte yatay seyrediyor. Altın fiyatları yakından takip edilirken, yatırımcılar ''altın alalım mı, bekleyelim mi?'' sorusuna yanıt arıyor. Altının efendisi İslam Memiş 'son şans' diyerek tarih verdi. 

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gümüş alalım mı, bekleyelim mi? İslam Memiş peş peşe açıkladı!

Altın yatırımından sonra en çok yatırım gümüşe yapılıyor. Yatırımcılar güncel gümüş fiyatlarını araştırırken aynı zamanda gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gümüş alalım mı, bekleyelim mi? sorularına da yanıt arıyor. İslam Memiş peş peşe açıkladı.

Altın alalım mı, bekleyelim mi? Altın dehası İslam Memiş çabucak açıkladı! Hemen hazırlanın! O gün düğmeye basın

Altın fiyatları bugün de yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar ise ''altın alalım mı, bekleyelim mi?'' sorusuna yanıt arıyor. Altın dehası İslam Memiş çabucak açıkladı! Hemen hazırlanın! O gün düğmeye basın

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

İzmit 17 Ağustos Deprem Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

İzmit’te hayata geçirilen 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi, Gölcük depremi başta olmak üzere dünyanın büyük depremlerinin meydana getirdiği büyük yıkımları gelecek nesillere gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı canlandırma tekniğiyle aktararak olası doğal afetlere karşı bilinçlenmelerini

Kahramanmaraş Mutfak Müzesi geçmişin tadını geleceğe taşıyor!

Geçtiğimiz yıl Dulkadiroğlu Belediyesi ve DOĞAKA iş birliğiyle yapımı tamamlanan Mutfak Müzesi, geçmişin tadını geleceğe taşıyor...

Tapularda e-arşiv dönemi başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir uygulama başlatıldı. Tapu ve belediyelerde e-arşiv dönemi hayata geçiyor.

Mamak Deniz Genel Arşiv Müdürlüğü imar planı askıda!

Ankara Mamak Deniz Genel Arşiv Müdürlüğüne ilişkin olarak hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Samsun Panorama 1919 Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nun olduğu yere yapılan “Panorama 1919 Müzesi”nin inşaat çalışmalarının bittiğini ve açılışının beklendiğini söyledi.

Adana Sinema Müzesi’nin ek binası açıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Türk sinemasına yüzlerce film kazandıran Adanalı oyuncu, yönetmen ve yazarların anılarının yaşatıldığı, önemli afiş, arşiv, kamera ve materyallerin sergilendiği Adana Sinema Müzesi’ne ek bina kazandırdı.

Bursa Bazilika'ya sualtı müzesi mi yapılacak?

Recep Altepe, İznik Gölü’ndeki, tarihi yaklaşık 2 bin yıla dayanan bazilikanın kalıntılarının ziyaret edilebileceği, dünyadaki en güzel sualtı müzesi uygulamasını İznik’te gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ataşehir Düştepe Oyun Müzesi’nin alanı müftülüğe mi tahsis edildi?

Küratörlüğünü Sunay Akın’ın yaptığı Ataşehir Mimar Sinan Parkı’ndaki Düştepe Oyun Müzesi’nin alanı sessiz sedasız ilçe müftülük alanı ilan edildi. Müzeye boşaltılması için verilen süre geçen günlerde doldu.

Adana Etnografya Müzesi'nin kiliseye mi dönüştürülecek?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana Etnoğrafya Müzesi’nin kiliseye dönüştürülme çalışmasını meclis gündemine taşıdı.

arşiv müzesi mi kurulacak Haberi

arşiv müzesi mi kurulacak

Bakan Güllüce, Üsküdar Belediyesi'nce Kız Kulesi Sosyal Tesisleri'nde eski ve yeni meclis üyeleri onuruna verilen yemeğe katıldı.


Bakan Güllüce, yemekte yaptığı konuşmada, bakanlık bünyesinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek, bir Fatih Sultan Mehmet'in, Ayasofya hakkındaki 35 metre uzunluğundaki fermanının 6 metresinin de çalındığını dile getirdi. Güllüce, "Çok eski bir tarihte, bu ferman yurt dışına gönderilmiş. Tekrar gitmiş, gelmiş, nasıl olmuş, nasıl gitmiş, gelmişse 35 metre uzunluğundaki fermanın 6 metresi yok. Hangi ülke hırsızlığı yaptı, çaldı bilmiyoruz" diye konuştu.


1300'lü yıllara ait tapuların ve belgelerin arşiv müzede sergilenmeye başlayacağını vurgulayan Bakan Güllüce, şunları kaydetti: "Arşiv müze, önemli bir eksiği kapatacak. Bugüne kadar sadece arşiv tekniğine göre eski mantıkta arşivlenmiş, bir kenarda duran Selçuklular dönemine ait belgeler var. Mesela bir mühür var ve...