04 / 05 / 2024

Artvin Cerattepe çevre davası

Artvin Cerattepe çevre davası

Rize’deki duruşma Cerattepe için dönüm noktası olacak. Türkiye’nin en büyük çevre davasında karar duruşması yarın Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek.

Artvin Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri ihalesi yarın! 106 konutluk yeni projesi geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Artvin Yusufeli projesinin ihalesi yarın yapılacak. Söz konusu projede 106 konut yer alacak.

TOKİ Artvin projesi için yeni tarih açıklandı! Yusufeli'ye 106 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Artvin projesi 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak. Söz konusu projede 106 konut yer alacak.

TOKİ Artvin projesi yarın ihaleye çıkıyor! Yusufeli'ne tam 106 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Artvin projesinin ihalesi yarın yapılacak. Söz konusu projede 106 konut yer alıyor.

TOKİ Artvin projesinde son dakika! Sadece o ilçeye 197 yeni konut geliyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Artvin projesinin ihalesini 23 Ocak 2022 tarihinde saat 11:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Artvin projesi için tarih belli oldu! O ilçeye tam 197 konutluk yeni proje geliyor!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Artvin projesinin ihale tarihini açıkladı. Söz konusu projede 197 konut yer alacak.

TOKİ Artvin Ardanuç 197 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Artvin Ardanuç projesinin ihalesini bugün gerçekleştiriyor.

TOKİ Artvin Ardanuç 197 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Artvin Ardanuç projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Artvin Dereiçi'nde evleri yananlar için inşa edilecek konutların projesi hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Artvin'in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde hayata geçireceği konutların projesi hazırlandı.

Artvin Yusufeli için acele kamulaştırma kararı!

Artvin ili, Yusufeli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Artvin 300 konut kuraları bugün çekiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Artvin 100 bin konut projesinin kuraları bugün çekilecek.

TOKİ Artvin Yusufeli 221 konut ihalesi yarın!

Artvin İli Yusufeli İlçesi 3. Bölge 2. etap 221 Adet Konut, 8 Adet Dükkan ve Semt Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Artvin Yusufeli 2. Etap 221 konut ihalesi 24 Eylül'de!

TOKİ'nin Artvin İli Yusufeli İlçesi 3. Bölge 2. etap 221 Adet Konut, 8 Adet Dükkan ve Semt Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 24 Eylül'de...

TOKİ'den Artvin'e 221 yeni konut!

Artvin İli Yusufeli İlçesi 3. Bölge 2. etap 221 Adet Konut, 8 Adet Dükkan ve Semt Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 24 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Artvin Cerattepe çevre davası Haberi

Artvin Cerattepe çevre davası

Artvin Cerattepe’de yapılmak istenen madencilik faaliyetlerine karşı açılan Türkiye’nin en büyük çevre davası yarın görülecek. Duruşmayı yüzlerce kişinin izlemesi bekleniyor. Yeşil Artvin Derneği dün yaptığı açıklamada “Kamu yöneticilerini ve güvenlik güçlerini adil yargılama ve yargıya ulaşım hakkını temin etmek üzere göreve çağırıyoruz” denildi.


Artvin’de yoğun katılımın olduğu maden karşıtı direniş aslında geçmişe dayanıyor. AKP’ye yakınlığıyla tanınan Cengiz Holding’in başlatmak istediği maden arama projesi, ilk olarak 1990’lı yılların başında, Kanadalı şirket Cominco tarafından hayata geçirildi. Bir süre yürütülen madencilik faaliyetlerine karşı açılan davayı Yeşil Artvin Derneği ve çok sayıda çevre sakini kazandı. Kanadalı şirketlerin Cerattepe’deki faaliyetlerini durdurmayı başaran Artvin halkı, yıllar içinde benzer durum ve isteklerle birçok kez karşılaştı. Hepsini mahkeme kararıyla iptal etmeyi başaran çevre sakinleri şimdi Cengiz Holding’in Cerattepe’de...