09 / 05 / 2024

Artvin Cerattepe valisi

Artvin Cerattepe valisi

Artvin Cerattepe'deki Maden ruhsatı projesi yargıya taşındı. Artvin Valisi projeyle ilgili “İyi rezerv var, eski ÇED'i çöpe atın. Ben şirketin güvenliğini sağlamak zorundayım'' dedi.

Rize-Artvin Havalimanı yıl sonunda açılıyor!

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimanı'nın sene sonunda hizmete sunulmasının hedeflendiğini belirtti.

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını söyledi.

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında yarıya gelindi!

Rize-Artvin Havalimanı'nın yapım aşamasında yarıya gelindi. Rize Valisi Kemal Çeber, havalimanının yurt içi ve yurt dışı turizmini de canlandıracağını söyledi...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 22'si tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimanı inşaatındaki çalışmalarla ilgili olarak, "Yaklaşık yüzde 22'si tamamlanmış durumda." dedi.

Artvin Arhavi OSB'de son durum!

Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti toplantısı, Artvin Valisi Ömer Doğanay başkanlığında gerçekleşti.

Artvin Arhavi OSB için çalışmalar başladı!

Başkanlığını Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın yaptığı Artvin’in tek Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı Arhavi OSB için ilçede toplantı yapıldı.

Cerattepe ÇED raporu iptal davası reddedildi!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın reddine karar verildi. Çevreciler, madene bölgenin biyolojik değerlerine zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Cerattepe ÇED davası görüldü!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu raporu"nun iptali için Rize'de görülen davanın karar duruşmasında, davacı taraf reddi hakim talebinde bulundu.

Cerattepe ÇED davası başladı!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın karar duruşması başladı

Artvin Cerattepe ÇED davası bugün görülecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor

Artvin Cerattepe ÇED raporu davasında bugün karar verilecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor. Yeşil Artvin Derneği’nin kentte dağıttığı bildiride, “Duruşmaya bütün halkımızı davet ediyoruz” denilerek, araç bulamayanlara ücretsiz ulaşım sağlanacağı belirtildi.

Artvin Cerattepe çevre davasında karar yarın verilecek!

Rize’deki duruşma Cerattepe için dönüm noktası olacak. Türkiye’nin en büyük çevre davasında karar duruşması yarın Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek.

Artvin Cerattepe ÇED raporunun iptal davası 19 Eylül’de!

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding’in Altın ve Bakır madeni ÇED raporu olumlu verilmesine karşı Rize İdari Mahkemesi’nde açılan iptal davasının 19 Eylül’de karar duruşması var. Cerattepe’de halkı mahkemeden çıkacak kararı bekliyor.

Artvin Cerattepe valisi Haberi

Artvin Cerattepe valisi

Artvin Cerattepe'de halk, 1989 yılından bu yana çevreyi hiçe sayan madencilik faaliyetleriyle mücadele ediyor. Maden ruhsatı alan iki uluslararası şirket 2005'te bölgeyi terk etti. 2012'de ‘adrese teslim' bir ihaleyle Cerrattepe'nin Maden ruhsatı, 3. havalimanı, nükleer santral ve elektrik dağıtım ihaleleriyle öne çıkan Cengiz Holding'e verildi. Hatila Milli Parkı'nın bir parçası olan ama daha sonra ayrılan 4 bin 406 hektarlık Cerrattepe için bakanlıktan kolayca Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararı çıktı. 2013'te Rize İdare Mahkemesi'ne ÇED iptal davası açıldı. İki yılın sonunda mahkeme, maden faaliyetinin hayata geçirilmesinin, “Artvin'in yöre sakinleri açısından yaşam alanı olmaktan çıkacağı, projeyle yaşam ve koruma alanlarının bir arada olamayacağı” gerekçesiyle ÇED'i iptal etti. Fakat 16 Haziran 2015'te bakanlıktan ‘kamu yararı vardır' bahanesiyle maden için yeni ‘ÇED Olumlu'...