02 / 05 / 2024

artvin merkez imar

artvin merkez imar

Belediye Meclisi tarafından 1992 yılından bu yan kadar revize edilmemiş olan imar planları güncelleştirilerek, 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının yaptırılması için İller Bankasına yetki verildi.

TOKİ'nin 408 yeni konutu için büyük gün yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Artvin Merkez projesindeki 408 konut yarın ihaleye çıkıyor. Söz konusu projede ayrıca altyapı ve çevre düzenlemesi işi de bulunuyor.

TOKİ Artvin Merkez’de tam 500 konut yapacak!

TOKİ'nin Artvin Merkez projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Artvin Merkez projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Artvin Merkez 2022 sosyal konut projesi...

İl Özel İdaresi'nden kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Artvin İl Özel İdaresi, Artvin Merkez'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. Söz konusu ihale 28 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Tuzla Merkez imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Tuzla İlçesi Merkez Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Manisa'da meclis üyeleri ve STK'lara imar planı çalışmaları anlatıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve şehir merkezinde 1989'dan beri yapılmayan Manisa Merkez imar planları belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı.

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasına ilişkin basın açıklaması yaptı. 

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. 

Eyüpsultan Merkez imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Eyüpsultan İlçesi, Merkez Mahallesi, 29 ada, 11 parsel, 40 ada, 9 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi, 1319 ada, 3 parsel ve güneyindeki tescil dışı alanın bir kısmı ile 1313 ada, 4, 5, 6, 7 ve (11) parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Avcılar Merkez imar planı askıya çıktı!

Avcılar Merkez Mahallesi, 4711 parsel ve Bitişiğindeki Tescil Dışı Alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Tuzla Merkez imar planı tadilatı askıya çıktı!

Tuzla Merkez Mahallesi, 570 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 18 Mayıs 2018 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı..

Tuzla Merkez Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Tuzla Merkez Mahallesi, 7949 parselin doğusundaki bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Artvin'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Artvin’de İmar Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan İmar Barışı düzenlemesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

artvin merkez imar Haberi

artvin merkez imar

Artvin Belediyesi sınırları içerisindeki tüm mahalleler; Kafkasör mevkii de dahil ve Belediye mücavir alan içerisinde kalan Seyitler Köyü (Aydoğan Mahallesi), Şehitlik Köyüne ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı hazırlanacak. Nazım İmar Planı’nın hazırlanması ile birlikte 1992 yılından bugüne kadar kullanılan ve yetersiz olan imar planı yenilenmiş olacak.


Artvin’in Zemin Etüdü Çalışmaları Sonuçlandı


Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin girişimleri sonucu İller Bankası aracılığıyla 25 Eylül 2014’de gerçekleştirilen ihaleyle, Nazım İmar Planı’nın çıkarılabilmesi için gerekli olan jeolojik ve jeoteknik etütlerin hazırlanması işi ihale edilmişti.


Gerçekleştirilen İhale sonucunda Artvin’in İmar Planına Esas Jeolojik- Jeoteknik çalışmaları,  yaklaşık 134 Adet Sondaj (2.058 m.), 15 Adet Araştırma Çukuru (30 m.), 97 Noktada MASW (Sismik kırılma P dalgası alımı dahil), 22 noktada çok...