16 / 05 / 2024

Artvinde maden projelerine çed gerekli değildir kararı mı çıktı

Artvinde maden projelerine çed gerekli değildir kararı mı çıktı

Artvin'de 11 maden projesi için yasal süreç başlatıldı. Sadece şubat ayında 4 maden arama projesi için ÇED sürecini başlatan bakanlık, Artvin’de 6 maden projesi için “Çevresel Etki Değerlendirmesi” yapılmasına gerek duymadı.

Çin ve Hindistan’da inşaat projelerine hız verildi!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Kaya, Çin ve Hindistan’da inşaat projelerine hız verildiğini açıkladı.

Maden ocaklarını önce sektörün uzmanları denetleyecek!

Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği, oluşturulan işletme gözetim birimiyle birlikte maden ocaklarını 4 farklı başlık altında denetleyecek.Madsiad, çevre ve yaşam odaklı projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Taner Yıldız: 22 maden işletmesi kapandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TTK' dan iş alan 22 maden işletmesinin " torba yasa " sonrası yeni haklarının düzenlenmemiş olması gerekçesiyle kapatıldığını bildirdi...

22 maden işletmesi kapandı!

22 maden işletmesi kapandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TTK'dan iş alan 22 maden işletmesinin "torba yasa" sonrası yeni haklarının düzenlenmemiş olması gerekçesiyle kapatıldığını bildirdi.

Kilimli'de maden ocağında göçük!

Kilimli'de maden ocağında göçük meydana geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi yaralandı. Sezer Aktaş, kömür yığınının altında kaldı.

Bartın'da maden ocağında göçük!

Bartın'da maden ocağında göçük meydana geldi. Alınan bilgiye göre, maden ocağında galeri açma işinin yürütüldüğü eksi 700 kodunda henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen göçüğün altında 2 Çinli işçi kaldı.

Üretimi durduran maden sayısı artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Özel maden işletmeleri kurtuluşu TTK'da görüyor!

" Torba kanun "la faaliyetlerini durdurarak işçilerin çıkışını vermeye başlayan maden işletmeleri, TTK'nın, 1 ton kömürü mal ettiği fiyatın yarısına kendi üretimlerini almasının sıkıntılarını çözebileceğini düşünüyor

Üretimi durduran maden sayısı daha da artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Soma'daki Işıklar maden ocağı üretime başlıyor!

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı olan Işıklar maden ocağında bugün itibarıyla üretime başlandığını, yaklaşık 2 bin işçinin işbaşı yaptığını bildirdi.

Maden ihracatında tehlike sinyalleri!

Maden ihracatı ağustos ayında yüzde 4.27 azalarak 383 milyon dolara gerilerken, 2014’ün 8 ayında da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.63 düşüşle 3 milyar 160 milyon dolar oldu.

Soma'da maden kazası: 1 ölü!

Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen kazada 3 çocuk babası Metin Keskin (36), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Keskin'in cenazesi, Soma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Zonguldak'ta maden işçilerinin eylemi devam ediyor!

Maden işçileri ve sendika yetkililerinden oluşan grup, akitleri feshedilen 18 kişinin işlerine geri dönebilmesi için Ankara' da AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile görüştü.

Artvinde maden projelerine çed gerekli değildir kararı mı çıktı Haberi

Artvinde maden projelerine çed gerekli değildir kararı mı çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 11 maden projesi için yasal süreç başlatıldı. Sadece şubat ayında 4 maden arama projesi için ÇED sürecini başlatan bakanlık, Artvin’de 6 maden projesi için “Çevresel Etki Değerlendirmesi” yapılmasına gerek duymadı.


4 NOKTADA MADEN ARANACAK


Akdeniz Resources Madencilik firması, Yusufeli ilçesinin Tekkale köyünde iki ayrı ruhsat alanında bakır, kurşun, çinko, gümüş ve altın madeni aramak için başvuruda bulundu. Çevre Bakanlığı, aramayı sondaj yöntemiyle yapacağını belirten firmanın projesini uygun buldu ve ÇED sürecini 16 Şubat’ta başlattı. Aynı şirketin Yusufeli ilçesinin Çevreli Köyü’ndeki iki ayrı ruhsat alanında maden aramak için yaptığı başvuruları da birer gün arayla 15 ve 16 Şubat’ta uygun bulundu. Bu projeler için de ÇED sürecinin başlatılmasına onay verildi. Artvin’in 4 ayrı noktasında maden arayacak olan Akdeniz...